Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Nagyszerű győzelem a Vasas ellen

NB I/B: Nagyszerű győzelem a Vasas ellen

Az NB I/B. nyugati csoportjának 15. fordulójában a dobogóra, feljutásra hajtó Vasast fogadta az Egyetemi Sportcsarnokban az SZKKA fiatal, helyi nevelésű játékosaira épülő U19-es csapata.

Pődör Zoltán lányai parádésan kezdtek, már 12-3-ra is vezetettek, végül 19-14-es félidő után, 32-27-re nyertek,
ezzel alaposan borították a papírformát.

Ez az eredmény, ez a mérkőzés is azt bizonyítja, hogy nagyon tehetséges utánpótlása van a szombathelyi kézilabdának. Igenis van értelme, sőt szükség van egy olyan fiatal, főleg saját nevelésű játékosokra épülő gárdára, amely hétről hétre erős, másodosztályú riválisok ellen edződhet, fejlődhet.

Szombathelyi KKA U19 – Vasas SC 32-27 (19-14)

Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok,
V.: Józsa-Bőhm Zs., dr. Csupor Cs.

SZKKA U19: Christe (k) – Pődör R. 14 (2), Kozma 1, Bozzai 4, Kulcsár 3, Pődör B. 5 (3), Jefcsák 2. Csere: Lőrincz (k) – Bíró, Franka, Horváth A. 3, Lakatos, Szmolek, Juhász, Németh P., Tóth A.

Hétméteresek: 7/5, illetve 5/2.
Kiállítások: 2 perc, illetve 10 perc.

A következő fordulóban Csurgóra utaznak a lányok.


Pődör Zoltán vezetőedző: Már játszottunk jól korábban is, de ma azt gondolom, hogy extrák voltunk. Talán végre megértették a lányok, hogy nagyon sok múlik rajtuk, és azon, hogy hogyan állnak hozzá egy mérkőzéshez. Az előző fordulóban mindannyiunknak nagyon fájó volt a Mohács elleni egygólos vereség, viszont nagyon örülök neki, hogy a héten eljutottunk odáig, hogy bizonyítsuk, bárki ellen tudunk veszélyesek lenni, bárki ellen tudunk nyerni. Ma fegyelmezett játékkal rukkoltunk elő, a lányok minden taktikai utasítást betartottak. Amikor kellett, megálltak, lelassítottunk, amikor pedig rohanni kellett, akkor rohantunk. Utánpótlás csapatról van szó, de talán kezdünk felnőni a feladathoz. Ma hihetetlenül nagy dolgot hajtottak végre a lányok, azt gondolom, hogy ezt a Vasast bárhol – teljesen mindegy, hogy otthon, vagy idegenben – legyőzni óriási nagy érték. Ebből kell nekünk tovább építkezni, és el kell hinni, hogy képesek vagyunk rá. Ha ez sikerül, akkor bárkire veszélyesek tudunk lenni és bárkit meg tudunk verni. Nagyon fontos célunk továbbra is, hogy minél több szombathelyi jusson el az NB I-es szintig, szeretnénk a fiatal, helyi nevelésű játékosainkat a legjobbak között játszatni.