Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I: Elvitte a két pontot a DKKA

Pozitívum, hogy sajátnevelésű fiatal tehetségeink bátran szálltak be és éltek a lehetőséggel az élvonalban is.
NB I: Elvitte a két pontot a DKKA

Vasárnap délután a tizedik helyen álló DKKA együttesét látta vendégül NB I-es csapatunk a K&H Liga 14. fordulójában. Szorosan alakult a találkozó eleje, mindig volt válaszunk a Dunaújváros góljaira, a félidő felénél 5-6-ra vezettek a vendégek. A folytatásban nem a tervek szerint működött a védekezésünk, így folyamatosan kezdett elhúzni a DKKA, a 24. percben 7-11-nél időt kért Pődör Zoltán vezetőedző. A játékrész utolsó gólját a pirosmezesek szerezték, így a szünetben 11-16-os állást mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Csire gyors góljaival kétszer is felzárkóztunk háromra, de aztán pont akkor puskáztunk el több ziccert is, amikor még közelebb jöhettünk volna. A vendégek elhúztak 7-8 góllal, de aztán klubunk identitásának megfelelően lehetőséget kaptak fiatal tehetségeink: az élete első NB I-es meccsén pályára lépő Horváth Anna góljai, Christe Dalma védései és egészpályás gólja, valamint Szmolek Apollónia jó védekezése is kellett ahhoz, hogy a hajrára egy rohammal megpróbáljunk visszajönni a meccsbe. Szoros végjátékot ugyan nem tudtunk kiharcolni, de a nyolcgólos hátrány után kozmetikáztunk az eredményen és mindenképp üdítő, hogy fiataljaink bátran játszottak és meghálálták a bizalmat. Köszönjük Szurkolóink támogatását, találkozunk két hét múlva a Siófok ellen.

Hungast SZKKA – DKKA 28-33 (11-16)

K&H Liga, 14. forduló, Aréna Savaria Jv: Andorka, Hucker

SZKKA: Tomasevics – Csire 6, Stosics 2, Gorilszka 2, Pődör R. 6, Szekerczés 3, Cristina 2 Csere: Balog (K), Christe 1 (K), Pődör B. 2, Horváth P. 1, Horváth A. 2, Szendrei 1, Szmolek, Forgács, Virág.