Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I-es múltú kapusedző a szakmai stábban

A 37 éves Kovács Róbert dolgozik hálóőreinkkel, más változás nem történt a szakmai stábban.
NB I-es múltú kapusedző a szakmai stábban

Új kapusedzővel kezdte meg a héten felkészülést az Szombathelyi KKA felnőtt együttese. A 37 éves Kovács Róbert Szegeden kezdett kézilabdázni, több hazai csapat mellett az NB I-es Tatabánya és Orosháza kapuját is védte, majd négy szezont lehúzott Németországban is. A 37 éves szakember az előző idényben a másodosztályú Salgótarjánban is szerepelt, de a legutóbbi tíz évben az aktuális csapatainál kapusedzőként is dolgozott, utánpótlás és felnőtt kapusokkal egyaránt foglalkozott.

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az SZKKA kapusaival dolgozhatok. Bízom benne, hogy elérjük a céljainkat a szezonban, ami a bajnokság megnyerése mellett az, hogy a kapusokkal együtt folyamatosan fejlődjünk arra a szintre, ami az NB I-hez kell – nyilatkozta Kovács Róbert, az SZKKA új kapusedzője.

A kapusainkkal előző szezonban dolgozó Nagy Csenger az utánpótlásban segíti tovább a fiatal hálóőr fejlődését, más változás nem történt a szakmai stábban:

Vida Gergő vezetőedző munkáját másodedzőként továbbra az ificsapatot is irányító Mirko Vujovic segíti. Csapat fizikális felkészítéséért és a konditermi edzésekért a jövőben is Vincze Tamás felel, Lengyák György munkája pedig a klubunknál előtérbe kerülő atletikus képességek és atlétikai felkészültség miatt fontos.

Szakmai stábunk a 2023/24-es idényre:

Vezetőedző: Vida Gergő

Másodedző: Mirko Vujovic

Erőnléti edző: Vincze Tamás

Kapusedző: Kovács Róbert

Csapatorvos: Dr. Unger Péter

Masszőr: Lukács Tibor

Fizioterapeuta: Orbán Gergő

Gyógytornász: Csébits Nóra