Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I: Ezúttal nem lett meg az extra pont

Szoros első félidő után 37-26-ra nyert a Vác az Aréna Savariában.
NB I: Ezúttal nem lett meg az extra pont

A vendégek csapatbusza útközben defektet kapott, ezért 45 perc csúszással kezdődött NB I-es csapatunk Vác elleni hazai NB I-es bajnoki mérkőzése. Szorosan alakult a találkozó eleje, mindig tudtunk válaszolni a bekapott gólokra, így folyamatosan tartottuk a lépést a tabellán negyedik helyezett, válogatott játékosokkal felálló Váccal, negyedóra elteltével 8-9 volt az állás. Bár Kuczora és Kácsor ellenszerét nem találtuk védekezésben, de a támadásaink rendre ültek, így felváltva estek a gólok. A félidő utolsó percében újra egy gólra zárkózhattunk volna, ám az utolsó másodpercekben a Vác talált be, így a szünetben hárommal vezettek a vendégek, 16-19.

Nem kezdtük jól a második játékrészt, ráadásul kulcspillanatokban születtek olyan véleményes ítéletek, amelyekből nem jöttünk ki jól. A védekezésünk nem volt kellően agresszív, támadóoldalon pedig sok lövést, helyzetet elpuskáztunk, így gyorsan elhúzott a vendégcsapat, 18-26. Szekerczés és Pődör próbálta egymaga a vállán cipelni a csapatot, de a Vác könnyű gólokkal növelte a különbséget és eldöntötte a mérkőzést. A végeredmény 26-37.

Hungast Szombathelyi KKA – Vác 26-37 (16-19)

K&H Liga 22. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Tomasevics – Csire 1, Virág, Gorilszka 3, Pődör R. 8, Horváth P. 1, Cristina 1 Csere: Balog, Christe (kapusok), Szekerczés 8, Horváth A. 3, Stosics 1, Szmolek, Bíró, Győri.