Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB/II: Bravúr a bronzérmesnél!

Szemtelenül fiatal alakulatunk végig vezetve, kétgólos sikert aratott a tavalyi bronzérmes Büki TK otthonában.
NB/II: Bravúr a bronzérmesnél!

A zömében serdülő játékosokra épülő együttesünk látogatott szombaton délután Bükre. A mérkőzés lassú tempóban kezdődött, de ebből a szombathelyi lányok jöttek ki jobban, és ötgólos előnyre tettek szert. A hazai időkérés jót tett a piros-fehéreknek, ám az akadémisták így is magabiztosan őrizték előnyüket – a szünetre 9–13-as előnnyel vonulhattak a mieink.
A fordulást követően is Pődör Zoltán tanítványai domináltak, uralták a meccset a kissé körülményesen támadó bükiek ellen, akik a hajrára – szurkolóik támogatásának köszönhetően – összekapták magukat, sőt, az 55. percre ki is egyenlítettek. A végjátékban nagy rohanásba kezdtek a csapatok, de az SZKKA már nem engedte ki a győzelmet a kezéből.
Összességében a szombathelyi fiatalok végig vezetve, teljesen megérdemelten hozták el a két pontot a vasi kisvárosból.  

A találkozót követően Pődör Zoltán így értékelt:
– Az NB/II-es bajnokságra azért neveztünk, hogy fiataljaink tapasztalatot szerezzenek – a mai ütközet is kiváló alkalom volt erre. Büszke vagyok a lányokra, akik elhitték, hogy a tabellán előttük álló együttes otthonában is nyerhetnek. Hatalmasat küzdöttek, megérdemelten győztünk a nehéznek ígérkező mérkőzésen.

Büki TK – SZKKA  23–25  (9–13)

SZKKA: Lőrincz Brigitta, Csépke Dominika 1, Tamási Kata 4, Pődör Blanka 7, Horváth Anna 6, Győrffy Luca 2, Horváth Lilla, Kozma Adrienn, Kulcsár Dorottya 4, Bognár Franciska, Szmolek Apollónia, Málovics Dorina 1. Edző: Pődör Zoltán.