Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NBII: Fiataljaink első győzelme!

Az SZKKA fiatal együttese megszerezte első győzelmét az NB/II-ben. Győrffy Lucáék Zalaegerszegről hozták el a pontokat.
NBII: Fiataljaink első győzelme!

A Balogh Bea, volt olimpikonnal felálló Zalaegerszeghez látogattuk ezen a hétvégén az NB/II-as bajnokságban. A mérkőzés elején egyből nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, "Bébé" jobb szélről is karmestere volt a hazaiaknak. A mi fiataljaink az első félidőben tartottak a lépést zalaiakkal, de nem tudták átvenni a vezetést, az első játékrész végére az addigi legnagyobb különbséggel vonultak szünetre a csapatok (20–17).
A második félidőben „bent maradtunk az öltözőben”, a 36. percben már 5 volt a különbség, de ekkor jött a fordulópont, megváltozott a játék képe: a hazaiak egyre jobban fáradtak és többet hibáztak. A fiataljaink éltek a kínálkozó lehetőséggel, és szép lassan, a félidő felére felzárkóztak, majd át is vettek a vezetést.
A vége megnyugtató különbség lett, de a mérkőzés képe nem ezt mutatta: végig kiélezett és közönségszórakoztató mérkőzést láthattak a kilátogató egerszegi nézők.

 

Pődör Zoltán, a gárda vezetőedzője így értékelte a látottakat a lefújást követően:
– Nagyon kemény mérkőzésen vannak túl a lányok. Ezért is neveztük be a fiatalokat ebbe a bajnoki sorozatba, hogy tapasztalatot szerezzenek, és tanuljanak a rutinos NB/II-es játékosoktól.
Ami a legfontosabb, hogy türelmesebbnek kell lennünk, mert csak a magunk helyzetét nehezítjük meg. Nagyon örülök, hogy megszerezzük az első győzelmüket az NB/II-es felnőtt bajnokságban. Gratulálok a lányoknak!

 

Zalaegerszeg – SZKKA 29–34 (20–17)
SZKKA: Tamási Kata 4, Pődör Blanka 7, Győrffy Luca 11, Tóth Nóri, Sámson Petra, Horváth Anna 9, Lőrincz Brigitta, Málovics Dorina, Dénes Alexandra 2, Bódi Virág 2, Szmolek Apollónia, Tamás Panna, Keszei Júlia Molli, Csóka Barbara, Szabó Enikő, Csapó Adrienn. Edző: Pődör Zoltán.