Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Négy góllal megvertük az Érdet, de a bennmaradást nem sikerült kiharcolni

Győzelemmel búcsúzunk hazai közönségünktől a mostani szezonra, de most fájó igazán a januári, hétgólos érdi vereség.
Négy góllal megvertük az Érdet, de a bennmaradást nem sikerült kiharcolni

A januári, hétgólos idegenbeli vereség miatt nehéz helyzetből várta NB I-es csapatunk az Érd elleni hazai és egyben sorsdöntő rangadót, hiszen így legalább nyolc góllal kellett nyernünk, hogy az utolsó fordulóra életben tartsuk reményeinket a bennmaradásra. Ragyogóan kezdtük a sorsdöntő összecsapást, percek alatt elhúztunk 5-2-re, de a vendégek időkérése megtörte a lendületünket. A félidő második felében a védekezésünk és a támadójáték sem működött olajozottan, így az Érd nem csak felzárkózott, de ellépett négy góllal is. A játékrészt a meccset 10 góllal záró Szekerczés hetese zárta, a szünetben 20-17-re a vendégek vezettek.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidőt is jól kezdtük és gyorsan kiegyenlítettük az állást, 22-22. Sokáig felváltva estek a gólok, de aztán a hajrára fordulva stabil védekezéssel és támadásban mutatott szép egyéni villanásokkal folyamatosan növeltük az előnyünket. A lányok óriásit harcoltak és egyre jobban elérhető közelségbe került az akár nyolcgólos siker is. Egészen öt gólig duzzasztottuk a különbséget, de aztán a vendégek visszakapaszkodtak. Végül négygólos, 34-30-as győzelemmel búcsúztunk fantasztikus közönségünktől az idei szezonra, de mivel az egymás elleni eredményben jobb az Érd, így már nem maradt esélyünk a bennmaradás kiharcolására az utolsó fordulóban. Most fájó igazán a januárban elszenvedett csúfos érdi vereség és a szezon első felében mutatott várakozáson aluli szereplés.

Köszönjük szurkolótáborunknak az egész éves támogatást!

Hungast Szombathelyi KKA – Érd 34-30 (17-20)

K&H Liga, 25. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Balog – Csire 4, Stosics 8, Gorilszka 1, Pődör R. 7, Szekerczés 10, Cristina 1 Csere: Tomasevics, Christe (kapusok), Horváth A. 1, Horváth P. 2, Virág, Szmolek, Biró, Győri, Zsákovics.