Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Négy új légióssal erősítünk – kész a 2021/2022-es játékoskeretünk

Szerb, horvát, szlovén és brazil játékost is igazoltunk.
Négy új légióssal erősítünk – kész a 2021/2022-es játékoskeretünk

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetősége az elmúlt hetekben gőzerővel dolgozott a 2021/22-es szezon játékoskeretének kialakításán. A tárgyalások lezárultak, így a mai napon véglegesítettük keretünket a következő NB I-es idényre.

A bajnokságnak négy új légióssal vágunk neki: a 25 éves Katarina Stosics átlövő posztra érkezik, a szerb játékos az előző idényt a francia élvonalbeli Chambray Touraine csapatánál töltötte. Szintén átlövő pozícióba érkezik a 23 éves horvát válogatott Kristina Prkacin, aki 2016 óta öt évet lehúzott a Lokomotiva Zagreb együttesében, a válogatott tagjaként szerepelt a 2018-as Európa-bajnokságon. Beálló pozícióba a 23 éves szlovén válogatott Aneja Beganovicot szerződtettük, aki az előző idényben a horvát RK Podravka Koprivnica együttesét erősítette. Negyedik érkezőnk a brazil Ana Luiza Aguiar Camelo Borba, a 25 éves jobbszélső hazájában az AAU Concórdia csapatában kézilabdázott, többször szerepelt a brazil junior válogatottban.

Az utánpótlásból véglegesen felkerült a felnőtt keretbe Szmolek Apollónia, Forgács Viktória, Christe Dalma és Papp Petra, valamint leigazoltuk a Pénzügyőr SE csapatától a 18 éves, szlovák junior válogatott Zsákovics Sárát, 

Ami a távozókat illeti: a visszavonuló Orbán Adrienn és Biljana Bandelier mellet Varga Nikolett, Szendrei Barbara, Franka Ramóna és Marija Agbaba sem marad a klubnál. Wald Kíra a kölcsönjátéka után visszatért Siófokra.

Az SZKKA NB I-es kerete a 2020/21-es szezonra:

Kapusok: Balog Judit, Christe Dalma, Katarina Tomasevics

Balszélsők: Csire Fanni, Forgács Viktória, Papp Petra

Jobbszélsők: Ana Luiza Borba, Horváth Anna

Lövők/Irányítók: Biró Dorina, Horváth Petra, Pődör Rebeka, Pődör Blanka, Kristina Prkacin, Katarina Stosics, Szmolek Apollónia, Virág Noémi, Zsákovics Sára

Beállók: Aneja Beganovic, Győri Viktória, Lilja Horilszka, Mayer Szabina

Szakmai stábunk:

Vezetőedző: Marosán György  

Másodedző: Huszti Ambrus

Erőnléti edző: Vincze Tamás

Kapusedző: Jurik Petra

Masszőr: Fehér László

Gyógytornász: Taródi Dzsenifer

Csapatorvos: Dr. Unger Péter

Bal felül: Kristina Prkacin, Jobb felül:  Aneja Beganovic, Bal alul: Ana Luiza Borba, Jobb alul: Katarina Stosics