Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Jubileumi 20. győzelem: Negyven perc után gyújtottuk be a rakétákat a Tempo ellen

Az első félidőben még okoztak kellemetlen pillanatokat a vendégek, de aztán sima lett a vége.
Jubileumi 20. győzelem: Negyven perc után gyújtottuk be a rakétákat a Tempo ellen

Az SZKKA ügyvezetője, Pődör Zoltán a Savaria Cipőgyár korábbi NB I-es játékosait, szurkolóink pedig a két csapat tagjait köszöntötték egy szál virággal nőnap alkalmából a szombat esti, Tempo elleni hazai bajnoki előtt. A telt házas összecsapást aztán a vendégek kezdték jobban, négy percet kellett várni az első szombathelyi találatra, Szmolek volt eredményes 0-3 után. Gyorsan rendeztük a sorokat és villámgyors gólokkal a kilencedik percre egyenlítettünk, majd fordítottunk is 6-5-re. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a mérkőző felek, nem tudtunk egygólosnál nagyobb előnyt kialakítani, ráadásul a rengeteg eladott labdánknak köszönhetően ismét a Tempo került előnybe, 13-15-nél Vida Gergő kérte ki első idejét. Jót tett a rövid szünet, a félidő hajrájában újra fordítottunk, így a szünetben kettő góllal, 17-15-re vezettünk.

Fordulatokban nem volt hiány a második játékrészben sem. Előbb megint egalizáltak a vendégek, majd Pődör Rebeka villant meg támadásban és védekezésben is, 19-18. Nagy érvágás volt csapatunk számára, hogy Pődör Rebeka piros lapot kapott, ami után igencsak felpaprikásodott a hangulat a csarnokban. Csapatkapitányunk elveszítése után azonban a lányok nagyon felszívták magukat, az összesen 18 védést bemutató Christe hárításai után zsinórban ötször betaláltunk, így elhúztunk 25-20-ra. Innentől már nem volt ellenszere a játékunkra a Temponak, a hajrában még tovább növeltük a különbséget és végül egy újabb magabiztos, kilencgólos sikerrel szereztük meg a szezonbeli huszadik győzelmünket. Előnyünk továbbra is hat pont a tabella élén.

Köszönjük a szurkolást!

Szombathelyi KKA – Tempo KSE 36-27 (17-15)

NB I/B 20. forduló, Haladás Sportkomplexum, 450 néző

SZKKA: Csatlós – Kazai 5, Pődör B. 5, Szeberényi 3, Szmolek 4, Kulcsár 4, Pálffy 2 Csere: Pődör R. 7, Christe (K), Varga N. 5, Böhm, Balogh P., Horváth A., Gönczöl, Hornyák, Pankotai Vezetőedző: Vida Gergő