Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nem adtuk fel, de ezúttal nem sikerült fordítani

A Budaörs 30-28-ra nyert az Aréna Savariában.
Nem adtuk fel, de ezúttal nem sikerült fordítani

Szombaton este hazai rangadón fogadtuk a Moyra-Budaörs Handball együttesét az Aréna Savariában. A találkozó elején mindkét csapat nagyon bekezdett, felváltva estek a gólok. 6-5-re még mi vezettünk, de aztán a remekül beszálló vendégkapus, Vártok védéseinek köszönhetően kezdett ellépni a Budaörs, 6-10-nél azonnal időt kért Pődör Zoltán vezetőedző. Próbáltunk zárkózni, de a beálló körüli védekezésünk nem működött jól, támadásban pedig idegesen játszottunk, sokat hibáztunk a befejezéseknél, 11-16. Az első félidő hajrájában Christe bemutatott néhány védést, Horváth Petra pedig távoli bombákat zúdított a kapuba, így a szünetre felzárkóztunk két gólra, 14-16.

Jól kezdtük a második játékrészt, többször is megközelítettük egy gólra a Budaörsöt, de egyenlíteni nem sikerült és a vendégek pillanatok újra megléptek néggyel, azonnal érkezett a hazai időkérés, 17-21. Folyamatosan rohannunk kellett az eredmény után és mindig akkor rontottunk a befejezéseknél, amikor még közelebb zárkózhattunk volna. Pozitívum a jövőre nézve, hogy a sok hiba ellenére egy pillanatra sem adtuk fel, Horváth Petra újabb góljaival a végjátékban egy gólra is megközelítettük a Budaörsöt, 28-29. Harcoltunk a pontszerzésért, az utolsó percig nyílt maradt a meccs, ám a vendégek higgadtabbak tudtak maradni, így ezúttal nem sikerült megfordítani a mérkőzést. 30-28-ra a Budaörs nyert, de megyünk tovább, csütörtökön a Vác érkezik az Aréna Savariába.

Hungast Szombathelyi KKA – Moyra-Budaörs Handball 28-30 (14-16)

K&H Liga, 21. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Tomasevics – Csire 3, Virág 3, Gorilszka 1, Pődör R. 5, Horváth P. 10, Cristina 1 Csere: Christe (K), Szekerczés 4, Horváth A. 1, Stosics, Szmolek, Győri, Bíró.