Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nem sikerült itthon tartani a 2 pontot: SZKKA - Békéscsaba 24-28

Sokat hibával játszottunk, végig futottunk az eredmény után, így aztán sajnos megérdemelten nyertek a vendégek.
Nem sikerült itthon tartani a 2 pontot: SZKKA - Békéscsaba 24-28

Vérbeli rangadót játszott szombat este a K&H női kézilabda liga 7. fordulójában együttesünk, hiszen azt a Békéscsabát fogadta Répcelakon, amely az utolsó előtti helyen állt, nyeretlenül, ám több nagyobb csapatot is megszorongatott már, így egyáltalán nem számítottunk könnyű meccsre. 

Természetesen a telt ház és a remek hangulat ezúttal is biztosított volt a lelátón. A kezdődobást Komáromi Szabolcs törzsszurkolónk végezte el, akit baráti társasága ajándékozott meg születésnapja alkalmával.

Érződött, hogy nagy a tét, kapkodva, idegesen kezdtek a csapatok. Az 5. percben született meg az első gól, a vendégek részéről Agbaba volt eredményes, majd Kopecz büntetővel növelte a különbséget. Nehezen kaptuk el a fonalat, hiába szépített Virág, Marincsák a kontrából azonnal válaszolt. Kopecz második találata után, a 8. percben nem tétlenkedett Marosán, időt kért 1-4-nél. Kőkeményen védekeztek a lilák, akik ráadásul támadásban sem tudtak hibázni, el is húztak 5 góllal. A különbség nem változott, de a 14. percben a viharsarkiak kértek időt, ekkor 4-8 állt az eredményjelzőn. A padról érkezők új színt, új lendületet hoztak a játékunkba, fel is jöttünk háromra, 8-11. Vukaljovics vette vállára ekkora  csabaiak csapatát, a félidő hajrájára újra meglépett 6 góllal az Előre. Nem játszottunk jól, még emberelőnyben is mi kaptunk gólt. Vukaljovics dudaszós találatával mentek pihenőre a csapatok, 11-18.

A második játékrész Mayer Maja kapufára dobott hetesével indult, majd Gorilszka ziccerénél védett hatalmasat Balog. A 35. percben Marincsák nyolcra növelte a különbséget, Bandelier pedig megszerezte első találatát. Továbbra is rendkívül szívósan állták a sarat a vendégek védekezésben, nem tudtunk lőtávon belülre kerülni. A 39. perc végén, Bandelier bombája után, 14-20-nál Horváth Roland magához hívta csapatát. Kétségkívül sokkal keményebb lett a védekezésünk, de hiába szállította a gólokat Bandelier, továbbra is rengeteget kapkodtunk, a kritikus pillanatokból rendre rosszul jöttünk ki. Felcsillant a remény, amikor a 47. percre feljöttünk 19-23-ra, de aztán még időben tudtak váltani a csabaiak. Kevesebb mint 9 perc volt hátra, amikor 20-25-nél Marosán György időt kért. Pattanásig feszültek az idegek a pályán és a lelátón egyaránt. Gorilszka második góljával négyre olvadt a differencia, az 55. percben a másik kispad kért szünetet, 22-26.

Sajnos nem volt már fordulat a végjátékban. A második félidőt ugyan megnyertük, de a Békéscsaba nem tette meg azt a szívességet, hogy engedje kiénekelni a sajtot a szájából. A vendégek éltek rutinjukkal, jobban játszottak, de főleg kevesebb hibával, így összességében megérdemelten szerezték meg első győzelmüket.

SZOMBATHELYI KKA–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 24–28 (11–18)
Répcelak, 250 néző. Vezette: Medve, Südi

SZOMBATHELY: K. Tomasevics – Jovetic 2, BANDELIER 8 (3), I. Mitrovics, Gorilszka 2, Virág 2, CSIRE 4. Csere: Gadányi (kapus), Mayer Sz. 3, Pődör R. 3, Mayer M., Pődör B., Varga N., Horváth P., Szmolek. Edző: Marosán György

BÉKÉSCSABABalog J. – Kovács Anett 3, Bottó, Marincsák 3 (1), VUKAJLOVICS 7, M. Agbaba 2, Mézes 1. Csere: BARJÁN 5, KOPECZ 7 (1), Dombi K., Kukely K. Edző: Horváth Roland

Az eredmény alakulása. 11. perc: 2–7. 15. p.: 5–9. 24. p.: 9–12. 29. p.: 10–16. 38. p.: 14–20. 44. p.: 18–23. 49. p.: 20–25
Kiállítások: –, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2