Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat, kikaptunk Békéscsabán

Három góllal nyert a sereghajtó Előre, nem sikerült megszakítani a nyeretlenségi szériánkat.
Nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat, kikaptunk Békéscsabán

A szezonban még nyeretlenül sereghajtó Békéscsaba vendégeként léptünk pályára a bennmaradás szempontjából fontos mérkőzésen. Idegesen kezdtük a mérkőzést, a Békéscsaba gyorsan elhúzott 3-0-ra, Pődör Rebeka szép góllal szerezte meg az első szombathelyi találatot. Jó védekezések és remek Tomasevics védések után felzárkóztunk 4-3-ra, de aztán Mitrovics törte meg a hazai gólcsendet, 5-3-nál időt kért Marosán György. Jót tett a rövid szünet, hibára kényszerítettük a Békéscsabát, támadásban Gorilszka pedig zsinórban hármat lőtt, így a 17. percre megfordítottuk az állást, 5-6. Remekül találtuk meg beálló pozícióban Gorilszkát, de aztán emberelőnyben visszavette a vezetést az Előre, majd Orbán egyenlített 9-9-re. A félidő hajrájában a Békéscsaba kapusa, Mistina is elkapta a fonalat, a szünetben 11-10-re a hazaiaknál volt a minimális előny.

Emberhátrányba kerültünk a második játékrész elején, de nem hagytuk meglógni a Békéscsabát, 13-12. Továbbra is akadozott a támadójátékunk, két büntetővel elhúzott hárommal a házigazda, 16-13. Még időben eszméltünk, felzárkóztunk egy gólra, de az egyenlítésért két hétméterest és egészpályás üreskaput is hibáztunk, maradt a 17-16. Tomasevics sorra mutatta be a védéseket, de a túloldalon pontatlanok voltunk, bő tíz perccel a vége előtt két góllal, 19-17-re az Előre vezetett. A hazaiak hálóőre, Mistina Kitti parádézott, Radojevics pedig büntetőből háromra növelte a különbséget. A Békéscsaba már néggyel is vezetett, de öt perccel a vége előtt feljöttünk kettőre, 21-20-nál időt kértek a viharsarkiak. Az utolsó percekben az Előre játékosai tudtak higgadtabbak maradni, a hazaiak végül 3 góllal, 23-20-ra nyertek.

A második félidőben több lehetőségünk is volt az egyenlítésre, vagy akár a fordításra is, de sokat hibáztunk, a befejezéseknél nem voltunk elég hatékonyak, így nem sikerült legyőzni a sereghajtó Békéscsabát és maradtunk a tabella utolsó előtti, 13. helyén.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Hungast Szombathelyi KKA 23-20 (11-10)

K&H Liga, 11. forduló

SZKKA: Tomasevics – Wald 1, Bandelier 1, Gorilszka 9, Pődör R. 4, Agbaba 1, Varga N. Csere: Mayer, Pődör B., Orbán 4, Kulcsár, Szendrei, Virág, Szmolek, Franka, Christe (K).  

címlapfotó: Békéscsabai Előre NKSE Facebook, Antal János