Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nem tudtuk megszorongatni a Mosonmagyaróvárt

Tizenegy góllal, 37-26-ra kaptunk ki a szezon meglepetéscsapata, az MKC vendégeként.
Nem tudtuk megszorongatni a Mosonmagyaróvárt

A szerdai, Vác elleni meccs után a K&H Liga meglepetéscsapata, a dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában játszott bajnokit NB I-es csapatunk, Biljana Bandelier nélkül. Az első hazai akció végén Tomasevics védett, de Hajtai gólra váltotta a kipattanót. Nem sokkal később Katona kétgólosra növelte a különbséget. Hiába védekeztünk többször is keményen, hat percig minden kísérletünk hiábavaló volt (3-0). Orbáné lett az első szombathelyi találat.

Nem kezdtünk jól, Marosán György a kilencedik percben, 6-1-nél időt kért. Hiába, a különbség tovább nőtt. Magabiztosak voltak a hazaiak, nem találtuk a fogást rajtuk (11-3). Horilszka tartotta a lelket az SZKKA-ban, sikerült kicsit közelebb férkőzni, 12-7-nél jött is a mosonmagyaróvári időkérés. Az első félidő hajrára visszaállt a különbség, sőt a huszonhetedik percben már 18-8 állt a táblán. A szünetben pedig 19-11 volt az állás.

A második félidőben is kézben tartotta a találkozót a Mosonmagyaróvár. Magabiztosan őrizte az előnyt a hazai együttes, állandósult a 9-10 gólos különbség. Amikor egy picit zárkózhattunk volna, az MKC azonnal válaszoltak. Négy perccel a vége előtt először vezetett 11-el a Mosonmagyaróvár. Büntetőből lőtték az utolsó gólt a hazaiak, a Mosonmagyaróvár érvényesítette a papírformát és 37-26-ra megnyerte a találkozót.

Csapatunk számára most következnek az igazán fontos mérkőzések, jövő szombaton a Kisvárdát fogadjuk, majd a Békéscsaba elleni idegenbeli bajnoki után az Érd érkezik az Aréna Savariába.

Motherson Mosonmagyaróvár - Hungast Szombathelyi KKA 37-26 (19-11)

K&H Liga, 9. forduló, UFM Aréna

SZKKA: Tomasevics – Wald 1, Horváth P. 4, Horilszka 8, Pődör R. 2, Agbaba 5, Orbán 4 Csere: Christe (K), Mayer, Varga N. 2, Szendrei, Kulcsár, Franka, Biró.