Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nem vallottunk szégyent a világklasszisok ellen

Az SZKKA fiatal tehetségei is felvették a kesztyűt, 36-26-os vereség lett a vége a Siófok ellen.
Nem vallottunk szégyent a világklasszisok ellen

A szombathelyi sport számára egy igazi ünnepnek adott otthon szerda este az Aréna Savaria, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapata a világsztárokból álló, 2019-es EHF-kupa aranyérmes Siófok együttesét látta vendégül a K&H Liga második játéknapján.

Fantasztikus szurkolótáborunk buzdítása mellett a siófokiak lőtték a találkozó első gólját, de egyáltalán nem ijedtünk meg a klasszisoktól, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyáltalán nem feltartott kezekkel léptünk pályára, harcosan játszott az SZKKA, a 10. percben 6-6 volt az állás. Úgy tartottuk a lépést a Siófokkal, hogy három alapemberünk, Bandelier, Orbán és Mayer nem volt keretben. A félidő második felében magasabb fokozatra kapcsoltak a vendégek, akik a szünetben négy góllal vezettek, 12-16-ot mutatott az eredményjelző.

A második játékrész elején gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát a Siófok, percek alatt tíz gólra növelték az előnyüket, de ekkor már az SZKKA összes fiatal játékosa pályára lépett. Gódor Mihály felküldte aztán a mérkőzésre nevezett ifi korú tehetségeinket is: Győri Viktória egy ilyen kaliberű sztárcsapat ellen kapott lehetőséget élete első NB I-es mérkőzését. Öröm volt nézni, hogy az utolsó tíz percben fiataljaink is remekül helytálltak és tartották a tízgólos különbséget. A szurkolók nagyszerűen szórakozhattak, hiszen a bátran játszó SZKKA mellett a Siófok olykor rendkívül látványos akciókat is vezetett. A végeredmény SZKKA-Siófok 26-36.

Szombathelyi KKA – Siófok KC 26–36 (12-16)

K&H Liga, 2. forduló

Aréna Savaria, Jv: Fekete T., Tóth D.

SZKKA: Tomasevics – Wald 1, Horváth P 4, Gorilszka 2, Pődör R. 3, Agbaba 1, Varga N. 7 Csere: Szendrei 2, Virág 3, Pődör B. 1, Franka 1, Kozma, Biró 1, Kulcsár, Győri, Csapó (kapus)

Siófok: Szikora – Such 1, Tomori, Pena 3, Jezic 3, Kobetic 6, Aoustin 2 Csere: Böhme 7, Hársfalvi 2, Horacek 5, Eckerle (kapus), Snelder 1, Niombla 3, Kiss N. 4