Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

"A németek és a románok ellen van esély a győzelemre"

Korábbi magyar válogatott szélsőnket, Orbán Adriennt kérdeztük az Európa-bajnokságról.
A németek és a románok ellen van esély a győzelemre

Véget értek a csoportküzdelmek a Dániában zajló női Európa-bajnokságon, ahol a magyar válogatott egy győzelemmel és két vereséggel jutott a C-csoportból középdöntőbe. Az SZKKA nyáron szerződtetett korábbi magyar válogatott jobbszélsőjét, Orbán Adriennt kértük meg, hogy értékelje a mieink eddigi szereplését.

- Meglepő vereséggel kezdett a válogatott horvátok ellen, de utána bizakodásra adott okot, hogy a szerbeket magabiztosan legyőzte a csapat – kezdte Orbán Adrienn. - A további csoportküzdelmekhez nagy szükség lett volna a hollandok ellen megszerezhető két pontra, hogy minél jobb pozícióból várjuk a következő meccseket, de sajnos a második félidőben a hollandok megfordították a meccset, így pont nélkül, de továbbjutottunk. 

A magyar válogatott a középdöntőben szombaton délután a németekkel, hétfőn a románokkal, kedden pedig a norvégokkal találkozik.

- Úgy gondolom, hogy láttunk meglepetés eredményeket az első csoportkörben, ezután is bármi megtörténhet. Bízom benne, hogy három jó meccset fogunk látni. A norvég válogatott jó formában van, ellenük nem lesz könnyű mérkőzés, de szerintem, ha jó napot fog ki a csapat, akkor a németek és a románok ellen van esély a győzelemre. A volt csapattársaim közül mindenkivel jó kapcsolatot ápolok, de szurkolok az egész csapatnak, hogy minél tovább jussanak – nyilatkozta Orbán Adrienn.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK