Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hatalmas Szombathelyi siker. Korosztályos bajnok lett az SZKKA csapata!

Az U13-as lányaink kisebb csodát tettek a hétvégén. Úgy lettek a gyermekbajnokságban bajnokok, hogy a két utolsó meccsüket is megnyerték.
Hatalmas Szombathelyi siker. Korosztályos bajnok lett az SZKKA csapata!

Mindent megtettek a lányok, de a bajnoki cím nem az ő kezükben volt. A közvetlen rivális nem bírta el a terhet, és hibázott, így miután a szombathelyi kézilabdacsapat hozta a kötelező győzelmeket, korosztályos bajnok lett.

Nagyot küzdöttek a fiatalok, és igen értékes díjjal gazdagították a klub dicsőséglistáját.

A bajnok csapat.

Szombaton két csapat ellen kellett bizonyítani. Az Szombathelyi KKA a  Debreceni SC-Si-vel és az XVI.kerületi KMSE-vel mérkőzött.

Az első találkozót a budapestiek ellen játszottuk, egészen a huszadik percig fej-fej mellett haladtak (9-9), azonban sikerült váltanunk és ellépnünk az ellenfelüktől (15-10), ezután már a fővárosiak nem tudtak válaszolni, ennek köszönhetően arattunk nagyarányú győzelmet. (25-15)

Következő mérkőzésünket a Debreceni SC- Si-vel játszottuk. Hasonló kép indult ez a találkozó is, az első félidőben a két csapat egyenlő félnek bizonyult, ám nem bírta sokáig a nyomást ellenfelünk. Második félidőt jobban kezdtük és ennek köszönhetően sikerült ellépni (16-10) és ezután már nem is sikerült a debreceni csapatnak szépíteni és így egy újabb nagyarányú győzelmet arattunk. (25-17)

Pődör Zoltán: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert mély gödörből tudtunk kijönni szezonközben és egy nagy kudarc után volt annyi tartás a lányokban, hogy fel tudtak belőle állni. Örülők, hogy az utolsó pillanatig sem adtuk fel!

Szombathelyi KKA – XVI. kerületi KMSE 25:15 (9:9)

Dobos Dorka, Farkas Hanna, Farkas Nerina 3, Győrffy Luca 4, Horváth Anna 3, Horváth Lilla 1, Juhász Anna, Lakatos Lizett, Lőrincz Brigitta, Pődör Blanka 7, Szekér Petra, Sámson Petra 1, Tamási Kata 6, Tóth Nóri.

 

Szombathelyi KKA – Debreceni SC-SI 25:17 (10:9)

Dobos Dorka, Farkas Hanna, Farkas Nerina 4, Győrffy Luca 2, Horváth Anna 3, Horváth Lilla 2, Juhász Anna, Lakatos Lizett 4, Lőrincz Brigitta, Pődör Blanka 3, Szekér Petra, Sámson Petra, Tamási Kata 5, Tóth Nóri 1, Baranyai Lara, Szentgyörgyvári Lia 1.