Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Összeült az orvosi team

Továbbra is profi kezekben a klub játékosai.
Összeült az orvosi team

A felkészülést megelőzően szerda délelőtt összeült klubunk orvosi csapata, hogy megtárgyalja az előttünk álló évad legfontosabb egészségügyi feladait. Az orvosi team kiemelt teendői közé tartozik a sérülésmegelőzés, a sérülések utáni rehabilitáció, valamint az egész világot érintő koronavírus-járvány kivédése és megfelelő kezelése. 

Klubunk minden játékosa a legkisebbektől a felnőttekig továbbra is profi kezekben van: Az orvosi team Dr. Unger Péter áll, aki diagnosztizálja valamint kezeli az esetleges sérüléseket. Gógytornászunk, Fodorné Vörös Petra feladata, hogy FMS felmérésekkel, tartásmegfigyeléssel és mozgáselemzéssel, valamint a bekapcsolási sorrendek ellenőrzésével felderítse a problémákat és megelőzze a sérüléseket. Vincze Tamás erőnléti edzőként, Tóth Máté a felnőtt-, Németh Rebeka az ificsapat masszőreként segíti a munkát. A sajnálatos izom-,szalag-, vagy ízületi sérülések kezelését a legmodernebb fizioterápiás gépekkel Orbán Gergő végzi. 

Az űlés egyik, ha nem a legfontosabb napirendi pontja a koronavírus elleni védekezés volt. Klubunk maximálisan felkészült a vírushelyzet kezelésére és eddig is a lehető legnagyobb körültekintéssel járt el a járvánnyal kapcsolatos óvintézkedésekkel kapcsolatosan. A hosszú szünet alatt a klub a felnőttcsapat játékosaival folyamatosan kapcsolatban állt, és rendszeresen orvosi jelentést kért az egészségi állapotukról. Az alapozás megkezdése előtt a magyar játékosok egy szöveges tesztet töltenek ki, amellyel igazolják, hogy tünetmentesek. Mivel a külföldről visszatérő játékosok esetében magas a kockázat, ezért a három légiósunkat koronavírus-tesztnek vetjük alá, és csak negatív eredmény esetén állhatnak edzésbe a csapattal. 

Az NB I-es keretünk csütörtökön 16 órától, az Aréna Savaria mögötti atlétika pályán kezdi meg a felkészülést a 2020/21-es szezonra. 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK