Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ötödik helyezés az Országos Döntőn

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapata a hétvégi Mezőtúri U13 (2002) Országos Döntőn az ötödik helyet szerezte meg.
Ötödik helyezés az Országos Döntőn

A csapat gerincét a 2003-as születésű játékosok alkotják, így előzetes terveknek megfelelően az Országos Döntőbe jutást volt a célkitűzés. A csoportmérkőzéseken, a keresztjátékban és a helyosztón összesen öt mérkőzést játszottak, amelyből kettőt megnyertek, így szerezték meg az előkelő ötödik helyet. Pődör Zoltán csapata minden dicséretet megérdemel, hiszen a magasabb korosztályban nyújtott remek teljesítményt. A lányok a csoportmérkőzések során a Debrecen (18:22), a Gödöllő (24:28) és a FKSE Algyő (19:22) ellen játszottak. A keresztjátékban a Fehérvár KC elleni 18 : 17 arányú győzelem azt jelentette, hogy az ötödik helyért játszhatott a Hajdúnánás csapatával, akit legyőzött 23 : 15 arányban. A torna legjobb játékosai közé beválasztották Szombathelyi KKA csapatából Horváth Annát. Így a szombathelyi lányok jó teljesítménnyel zárták a szezont, ahol értékes és hasznos mérkőzéseket, valamint szép győzelmeket arattak, ami a jövőre nézve mindenképp értékes lesz. Az SZKKA teljesítménye azért értékes, mert szoros mérkőzéseket játszott, ezzel bizonyítva, hogy a felmenő rendszerű Országos Bajnokságban az élmezőnyhöz tartozik. Kevéssel maradt el a dobogótól a csapat, de ezen a hétvégén a szerencse nem állt a csapat mellé.

Pődör Zoltán: - Dicséret illeti a csapatomat az egész éves teljesítményükért. Köszönet a sok szülőnek és szurkolónak, hogy ilyen távolra is elkísérték a lányokat.