Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Óvodától a serdülő bronzig

Ismerjék meg az SZKKA egyik All Star-játékosát, Juhász Lucát!
Óvodától a serdülő bronzig

A 14 éves Juhász Luca óvodás korában – Vers Ákosnál – kezdett el kézilabdázni, majd Józsa Krisztiánnál folytatta, az elmúlt években került vissza ismét nevelőedzőjéhez. Átlövő poszton játszik, a cselezés és a védekezés a fő erőssége.

Ő is tagja volt a tavalyi bronzérmes serdülő csapatunknak, ebben a szezonban pedig nagyon nagy fejlődésen ment keresztül, mára már a serdülő csapat egyik húzóembere.

– Oviban kezdtem el kézizni, már akkor is Vers Ákos volt az edzőm, mint ahogy most is. Ha valakinek gondja volt, Ákos mindig segített, ha tudott, és ami még nagyon fontos, elhitette velünk, hogy ha akarjuk, elérhetjük a céljainkat. Egyébként nagyon sok sportot kipróbáltam, de igazan egyik sem volt a nekem megfelelő sport, a kéziben jól éreztem magam – mesélt a kezdetekről honlapunknak Juhász Luca, aki a 2019-es karácsonyi ünnepségünkön az év balátlövőjeként bekerült az SZKKA All Star-csapatába.

– Meglepődtem, hogy bekerültem az All Star-csapatba, de természetesen nagyon boldog voltam, amikor kimondtak a nevem.

Ezen kívül természetesen nagyon büszke a serdülőcsapattal elért országos harmadik helyezésre is.

– Elképesztő volt, nagyon örülök, hogy eljutottam oda, és hogy megélhettem, még ha nem is játszottam sokat, már az is jólesett, hogy megbíztak bennem, és elvittek. Nagyon jó élmény volt, hogy együtt edzhettem velük, amikor pedig a csapattal együtt örültünk egy-egy győztes meccs után, az rendkívül felemelő volt.


Juhász Luca

Juhász úgy érzi, az elmúlt időszakban rendkívül sokat fejlődött Szombathelyen.

– Azért szeretek az SZKKA-ban kézilabdázni, mert nagyon jó a közösség és az edzőm is próbálja a maximumot kihozni belőlem, belőlünk. Támogat mindenkit. Az elmúlt szezonban nagyon sokat fejlődtem, talán most a legtöbbet. Boldog voltam, hogy lehetőséget kaptam a serdülő első osztályban, nagyon szeretek ott játszani, sokszor kihívást jelentett pályára lépni, és megküzdeni egy-egy erősebb csapat ellen.

Kíváncsiak voltunk arra is, 14 évesen hogy „vészelte át” a karantén-időszakot.

– Személy szerint jól bírtam a karantént, persze már hiányzott a csapattal az edzés, de ezt leszámítva nekem nem volt különösebben nagy gondom. Most már ráadásul szerencsére csoportokban ugyan, de újra együtt edzünk a csapattal, nagyon jó újra velük lenni – zárta szavait játékosunk.