Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pálffy Anna a Vác csapatától érkezik kölcsönben

A 19 éves jobbszélső NB I-es és Európa Liga tapasztalattal is rendelkezik, 2021-ben Európa-bajnokságot nyert a junior válogatottal.
Pálffy Anna a Vác csapatától érkezik kölcsönben

Újabb és minden bizonnyal az utolsó nyári igazolásunkról tájékoztathatjuk Szurkolóinkat: mivel Kadlicsek Zea szerződtetése egészségügyi okok miatt meghiúsult, örömmel jelenthetjük be, hogy egyéves kölcsönszerződés keretében Szombathelyen folytatja pályafutását az NB I-es Praktiker-Vác jobbszélsője, Pálffy Anna.

A 19 éves, korábbi utánpótlás-válogatott szélső viszonylag későn, nyolc év akrobatikus torna után 12 évesen kezdett kézilabdázni, és a Vác U13-as csapatától indulva, a ranglétrát végigjárva 2020-ben, mindössze 17 évesen már a felnőttek között az NB I-ben is bemutatkozott. Fiatal kora ellenére a legutóbbi három szezonban az EHF Európa Ligában is pályára lépett a Vác játékosaként, 2021-ben pedig aranyérmet szerzett a szlovéniai Európa-bajnokságon a junior válogatott tagjaként.

Új játékosunk – aki az előző idényben 19 NB I-es meccsen 6 gólt szerzett - eredetileg Siófokra került volna, de klubunk is tudott profitálni a Balaton-partiak visszasorolásából és azonnal éltünk is a lehetőséggel, hogy leigazoljuk a fiatal tehetséget.

- Nagyon tetszik a klub filozófiája, hogy a fiatal játékosokban látja a jövőt. Az SZKKA egy fiatalakból álló, tehetséges, erős és jó csapat, melynek komoly célja van. A klubnál profi munka zajlik profi körülmények között, ez is vonzó volt számomra. Szeretnék a csapat meghatározó tagjává válni és mindent meg fogok tenni azért, hogy feljussunk az NB I-be. Biztosan nem lesz könnyű az előttünk álló idény, hiszen több jó csapat is pályázik az élvonalba jutásra, izgalmas évnek nézünk elébe – fogalmazott az SZKKA legújabb játékosa, Pálffy Anna.