Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Parádés 2. félidő után elődöntős a junior válogatott!

A szünetbeli hátrányát megfordítva magabiztos győzelmet aratott a - szombathelyi kézisekkel a soraiban kiálló - magyar női junior válogatott a debreceni U20-as világbajnokságon, és bejutott a legjobb négy közé! A mieink ellenfele a fináléba jutásért pénteken 20 órától a dán-koreai találkozó győztese lesz.
Parádés 2. félidő után elődöntős a junior válogatott!

Női junior világbajnokság, Debrecen, negyeddöntő:
MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA 31-26 (14-17)
Játékvezetők: Sosagordalina, Lemesmartinez (uruguayiak). 

MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Fodor, Faluvégi 5, Giricz, Háfra 6, Hornyák, Kácsor 2, Klujber 3 (2), Kuti, Lakatos 1, Márton 6, Pásztor 6, Szabó K. 1, Tóvizi. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.

ROMÁNIA: Lung, Kelemen, Hosu (kapusok), Badea 3, Banciu, Berbece, Marin, Mihart, Nichitean, Petrus 7, Popa, Popescu 2, Severin, Stinga, Tecar 7, Tirca 7 (4). Szövetségi edző: Gheorghe Tadici. 
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. 
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

Suba védésével, majd Faluvégi góljával indult a negyeddöntő, gyors lefolyású támadásokat próbált vezetni a magyar csapat, a románok viszont felállt fal ellen voltak eredményesek, de több román kétpercet követően 10-6-ra vezettünk az első negyedóra végén. A románok kettős emberelőnyből közelebb zárkóztak, emberfogással próbálták kivenni a játékból Klujbert, kimaradtak a magyar helyzetek, a 23. percben átvette a vezetést Románia, Golovin Vlagyimir pedig időt kért. Suba helyett Binó állt a kapuba, de sok volt a hiba támadásban, így nem tudtunk egyenlíteni, sőt, a román előny négy gólra hízott, amit háromra sikerült mérsékelni szünetre.
Háfra, Klujber és Pásztor góljai vezették be a 2. félidőt, három perc után már a mieink vezettek! Binó is elkapta a fonalat, de szoros, feszült volt a találkozó, a mieink azonban fárasztani tudták az ellenfelet, sorra lőtték az indításgólokat. Hat gólos előnnyel fordultunk az Utolsó öt percre, ami már örömjátékot hozott, végül öt gólos sikerrel jutott be a magyar válogatott a torna legjobb négy csapata közé. Az elődöntőben pénteken 20 órakor a mieink ellenfele a Dánia-Dél-Korea találkozó győztese lesz.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző: - Feszült, kemény mérkőzést játszottunk, nyilván attól is idegesebbek voltunk a kelleténél, hogy a négy közé kerülés volt az alapvető elvárás, és itt álltunk a kapujában. Az első félidőben négy gólos előnyben több tiszta helyzetet is kihagytunk, technikai hibákat követtünk el, megfordult az eredmény. Szünet után gyorsan tudtunk egyenlíteni, és onnan már a szívünk vitt előre. Boldogok vagyunk, büszke vagyok a csapatra, most pedig jó, hogy lesz egy nap pihenőnk az elődöntőt megelőzően.

keziszovetseg.hu