Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Parádés Danube Cup-szereplés: U12-es és U10-es csapatunk is hibátlanul teljesítette a dunaszerdahelyi fordulót

A lányok nagyon élvezték a játékot és boldogan tértek haza a nemzetközi kupasorozatról.
Parádés Danube Cup-szereplés: U12-es és U10-es csapatunk is hibátlanul teljesítette a dunaszerdahelyi fordulót

A hétvégén Dunaszerdahelyen rendezték a 2023-ban közösen életre hívott, három országon átívelő utánpótlás kupasorozat, a Danube Handball Cup következő fordulóját, ahol az U12-es és az U10-es korosztály csapatai mérték össze a tudásukat második alkalommal. Az SZKKA csapatai ezúttal is parádésan szerepeltek a nemzetközi porondon: U12-es és U10-es együttesünk is behúzta mindkét meccsét az osztrák Hypo, valamint a szlovák SKP Pozsony ellen.

Danube Handball Cup U12-es korosztály, 2. forduló, Dunaszerdahely:

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 22-12 (Meccs Legjobbja: Bödei Zorka)

Szombathelyi KKA – SKP Bratislava 31-8 (Meccs Legjobbja: Szántó Szofi)

- Mindenki boldogan, kipihenve tért vissza a téli pihenőről, majd a másfél hetes alapozás után egy hetünk volt felkészülni a Danube Handball Cup dunaszerdahelyi állomására. Tudtuk jól, hogy kemény mérkőzés vár ránk, hiszen a Hypo csapata is eddig veretlenül állt. Az első félidőben nem állt össze a támadásunk, nem tudtuk megnyerni a fontos egy-egy elleni szituációkat és abból az előnyöket kialakítani. A védekezésünk viszont rendben volt, így kevés gólt kaptunk és háromgólos előnnyel mentünk pihenőre. Félidőben megbeszéltük a játékokat a nyitott védekezésük ellen, amit jól is tudtunk alkalmazni. Megnyíltak a területek a beállós pozícióban, illetve szélről is tudtunk több gólt szerezni és tízgólos győzelmet arattunk. A második mérkőzésen a Pozsony ellen az első perctől kezdve tudtunk dominálni. Öröm volt nézni a lányokat, ahogy szárnyaltak a pályán és a jó védekezések után jöttek a gyors gólok. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni a bizonyításra, amivel tudtak is élni a lányok. Örülök, hogy mindkét mérkőzésen az én csapatomból került ki a Meccs Legjobbja, nekik ezúton is gratulálok! Február 11-én Mosonmagyaróváron veszünk részt egy nagyon rangos tornán, így nincs megállás, dolgozunk tovább az álmainkért. Büszke vagyok a csapatomra, megmutatták ismét, hogy mire is képesek! Hajrá SZKKA – fogalmazott U12-es csapatunk edzője, Horváth Konrád.

Danube Handball Cup U10-es korosztály, 2. forduló, Dunaszerdahely:

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 12-11 (Meccs Legjobbja: Csiszár Emma)

Szombathelyi KKA – SKP Bratislava 15-8 (Meccs Legjobbja: Vasas Dorka)

- A Hypo ellen nagyon szoros meccsen sikerült egy góllal győznünk, ami annak köszönhető, hogy a lányok keményen védekeztek, támadásban pedig koncentráltan fejezték be a helyzeteket, valamint ezek mellé még jó kapusteljesítmény is párosult. A Pozsony ellen látszódott a fáradtság a csapaton, de sikerült begyűjtenünk a két pontot. A lányok nagyon élvezték a játékot és boldogan tértek haza. Büszke vagyok a csapatra, dolgozunk tovább, hogy még több sikert érjünk át együtt. Köszönjük a szülőknek, hogy külföldön is hazai hangulatot teremtettek – értékelt U10-es csapatunk edzője, Varga Niki.