Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Parázs hangulatú idegenbeli mérkőzésen bizonyított az NBII-es csapat!

Bükön rendezték az NBII-es bajnokság utolsó fordulóját.
Parázs hangulatú idegenbeli mérkőzésen bizonyított az NBII-es csapat!

Úgy sikerült megszerezni a győzelmet, hogy két kulcsjátékosunk nem is léphetett pályára, mert a felnőtt csapattal utaztak Szentendrére. Az ellenfél mindent megtett, hogy megnehezítse az Szombathelyi KKA parádésan menetelő csapatát. Még arra is figyeltek, hogy olyan időpontra tették a mérkőzésidőpontját, amikor az összeszokott csapatszerkezettel menetelő szombathelyiek nem tudnak teljes kerettel kiállni. Ám ezen a napon ez sem okozott gondot. Igazi rangadó lett a meccsből, hiszen csapatunk versenyben van a bajnoki címért. Idegesen kezdtük a mérkőzést, hiába alakítottunk ki több ziccert, a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. A hibáinkat az ellenfél használta ki és szerzett előnyt. Az első félidő felére pontosabbá vált a támadójáték, lerohanásból többször is eredményesek voltunk. Háromgólos előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben sikerült megtartani az előnyünket ezzel stabillá vált a játékunk. A mérkőzés végén védekezésben többször hibáztunk, amiből a büki átlövők tudtak eredményesek lenni, de szerencsére a győzelmünk nem forgott veszélyben, annak ellenére, hogy nem éppen barátságos hangulatban zajlott a mérkőzést. A szombathelyi lányokra azonban hiába próbáltak pszichés nyomást gyakorolni, állták a sarat, és két góllal legyőzték idegenben a Bük csapatát.

 

Győzelmünkkel átvettük a vezetést a bajnokságban, hiszen a VKL SE csak csütörtökön (az-az a mai napon) 18:30-as kezdéssel a Győri ETO KC III otthonában lép pályára, győzelmi kényszerben . 

 

Junior csapatunk már a találkozó előtt bebiztosította a bronzérmet, így már tét nélkül lépett pályára. 

 

Józsa Krisztián: "Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de nagyon akartuk ezt a győzelmet. Gratulálok a lányoknak mindkét éremhez!"

 

NB2 felnőtt:

DR LUPO BÜKI TK - SZOMBATHELYI KKA II 28-30 (14-17)

Károly Anett, Csire Fanni 6, Cser Dóra 5, Csépke Dominika 7, Kiss Virág 4, Bozzai Zsófia 4, Bódi Virág,

cserék: Woth Viktória 4, Keszei Molli, Debreczeni Luca, Szmolek Apollónia

 

NB2 junior:

DR LUPO BÜKI TK - SZOMBATHELYI KKA II 24-16 (11-8)

Bódi Csenge, Marton Adél 2, Szmolek Apollónia 3, Tamás Panna 1, Bársony Dóra 2, Keszei Molli 1, Málovics Dorina 4,

cserék: Kulcsár Dorottya 3, Kiss Virág, Woth Viktória, Bozzai Zsófia, edző: Józsa Krisztián