Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Példaértékű teljesítmények a serdülőknél

Már egy hete tart serdülő csapatunk felkészítése a 2018/2019-es bajnoki idényre.
Példaértékű teljesítmények a serdülőknél

Aki ezen a héten kilátogatott a Csótó szigetére, jól láthatta, hogy serdülő csapatunk edzésbe állt, a bemelegítő gyakorlatok után nem kevés kört futottak le a lányok és bizony a csapatkapitány, Pődör Blanka kemény iramot diktált a többieknek. 

- Július 23-án kezdtük meg a 6 hetes felkészülésünket. Az első 3 hét alapozással telik, ennek részeként a felnőtt és az ifi csapattal együtt Celldömölkön edzőtáborozunk egy hetet, majd augusztus 3-án már lejátsszuk az első felkészülési meccsünket is, az ellenfél a Mosonmagyaróvár csapata lesz – tájékoztatta oldalunkat Pődör Zoltán edző, aki azt is elárulta, hogy az utolsó hetek már a taktikával telnek.
- Igyekszünk összerakni a labdás gyorsítást, a játékot, majd a támadásainkat is tovább gyorsítjuk. Szeretnénk taktikailag is összeérni, ehhez 8-10 felkészülési meccset iktatunk be
– folytatta Pődör Zoltán. 

A serdülő csapat a tervek szerint a HYPO NOE mellett a Graz csapatával is oda-vissza megmérkőzik, ugyanezt szervezik a Mosonmagyaróvárral és a Fradival is, de a Nemesvámos is ellenfél lesz. 
- A Kozármisleny, a Győr, illetve a NEKA ellen kezdünk majd, szóval jól bele kell húzni, hiszen ebben a szezonban szeretnénk a Final4-ba bejutni, amihez a nyugati csoportban az 1-2. helyen kell végeznünk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen nem kevés a konkurens. Egyelőre nem tudjuk, hogy a NEKA és a Győr kiket igazolt, ugyanakkor mi már 8. éve együtt játszunk. Nálunk ez az alap, ez lehet az előnyünk, és persze az állóképesség, amit folyamatosan fejlesztünk, hogy az utolsó perceket is bírjuk – tette hozzá a klubelnök-edző.

Pődör Zoltán egyébként példaértékűnek nevezte az első heti teljesítményeteket, illetve a pénteki biciklitúrát, amelynek során közel 40 km-t kerekeztek a lányok.

Folytatás hétfőtől, de már Celldömölkön!