Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pődör Blanka meghívót kapott a junior válogatottba

Pődör Blanka meghívót kapott a junior válogatottba

Utánpótlásnevelő műhelyként klubunk büszkén jelentheti be, hogy sajátnevelésű fiatal tehetségünk, Pődör Blanka újra meghívót kapott a magyar junior válogatottba. A 18 éves irányítót az utóbbi időszakban mutatott formája alapján nem meglepő, hogy behívták a válogatottba: az Ifjúsági I. osztályban 68 góllal a második, a felnőtt NB I/B-ben pedig 93 találatával vezeti a góllövőlistát, miközben NB I-es csapatunkban is rendszeresen lehetőséget kap. Tehetségünk utoljára áprilisban vett részt a nemzeti együttes összetartásán.

- Természetesen mindig örülök, amikor meghívót kapok a válogatottba, de most még inkább, hiszen az utolsó néhány összetartáson nem tudtam ott lenni a korábbi sérülésem miatt – kezdte Pődör Blanka - Tudtam, hogy türelmesnek kell lennem és bizonyítanom kell, ha újra itt szeretnék lenni. Úgy érzem, hogy végre kezdem visszanyerni a régi formámat. Ebben sokat segített a klubon belüli rehabilitáció, illetve a társak is, akikkel egyre jobb csapatot alkotunk a pályán, ennek pedig már szemmel látható eredménye is van a mérkőzéseken.

A junior válogatott az összetartás során három mérkőzésen is pályára lép a héten: szerdán a Japán felnőtt, szombaton és vasárnap pedig a dán junior válogatott lesz az ellenfél.

- Mindenképp a legjobb formámat szeretném hozni, hogy méltóképpen képviseljem a klubunkat a válogatottban – fogalmazott Pődör Blanka.