Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pődör Blanka újabb győzelemre készül az NB I/B-ben

17 éves tehetségünk a góllövőlista második helyéről várja a Rinyamenti KC elleni szombati meccset.
Pődör Blanka újabb győzelemre készül az NB I/B-ben

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt NB I/B-ben szereplő ificsapata, a Sylver Ops Cafe SZKKA szombaton 15 órától zártkapus mérkőzésen látja vendégül a Rinyamenti KC SE együttesét. A mienk a harmadik, a vendég nagyatádiak a tizedik helyről várják a holnapi találkozót. Szombathelyi oldalról ezúttal is sok múlhat Pődör Blanka játékán, 17 éves tehetségünk a bajnokság egyik legjobbaként 6 meccsen lőtt 39 góllal a góllövőlista második helyén áll, az élen álló 42 gólos rivális viszont kettővel több mérkőzést játszott már. A ragyogó formában játszó Pődör Blankát kérdeztük, hogy mit vár a holnapi összecsapástól. 

- Természetesen győzelemre számítok, de nem lesz könnyű mérkőzés, a lányokkal küzdenünk kell, hogy megszerezhessük a két pontot. A héten sikerült felkészülnünk a holnapi meccsre, szóval a legjobbakat remélem.

Ificsapatunk az előkelő harmadik helyen áll a tabellán a felnőtt NB I/B-ben. Hogyan látod az eddigi szerepléseteket?

- A tavalyi év után nem számítottam arra, hogy ilyen elől leszünk a tabellán, de szerintem kiérdemeltük a csapattal. 

Milyen érzés, hogy a góllövőlista második helyén állsz?

- Nagyon örülök neki, hiszen sokat dolgozok ezért. Köszönöm a csapattársaimnak, mert ők segítettek abban, hogy ezt elérjem.

Fiatal játékosként hogyan éled meg ezt a mostani bizonytalan helyzetet, elmaradt mérkőzéseket?

- Szerintem senki sem örül ennek a helyzetnek, mert a meccsek amiken a legtöbbet fejlődhetnénk elmaradnak. Nem jó így készülni, hogy a meccseinket akár egy nappal előtte is lefújhatjàk. Minden meccsre úgy készülünk, mintha az lenne az utolsó, ezért mindent beleadunk a holnapi meccsen is - nyilatkozta Pődör Blanka