Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pődör Rebeka: Itthon a szurkolóinkkal nagy esélyünk van megszerezni a két pontot

Az SZKKA 20 éves irányítója bombaformában kezdte az idényt.
Pődör Rebeka: Itthon a szurkolóinkkal nagy esélyünk van megszerezni a két pontot

Mint ismert, péntek este 19 órától az újonc Vasas SC együttesét fogadja az SZKKA NB I-es csapata a K&H Liga negyedik fordulójában. Együttesünk és fantasztikus szurkolóink is bizakodva várhatják a rangadót, hiszen az eddigi nehéz sorsolás és a hiányzók miatti szűkös keret ellenére ragyogóan helytálltak a lányok és nagyot küzdve a papíron jóval erősebb ellenfeleket - idegenben a DKKA-t és a Siófokot, itthon a DVSC-t – is nagyon megszorongatták. Sajátnevelésű irányítónkkal, a házi góllövőlistát vezető Pődör Rebekával beszélgettünk a pénteki rangadó előtt.

- Nagyon jó meccseket játszottunk eddig annak ellenére, hogy a felkészülés legkevésbé sem volt zökkenőmentes. Úgy gondolom, hogy tökéletes időben jött a formaidőzítés és az elmúlt meccseken sikerült kihozni magunkból közel a maximumot, a kulcs viszont szerintem abban volt, hogy küzdöttünk egymásért és próbáltunk minél fegyelmezettebben játszani – kezdte Pődör Rebeka, aki elképesztő formában kezdte a szezont, csapatunk legjobbjaként 23 gólt lőtt az eddigi három fordulóban és az előkelő negyedik helyen áll a K&H Liga góllövőlistáján.

- Úgy érzem, átszakadt bennem egy gát, ami inkább mentális volt. Idén fiatalabbak vagyunk, így nem várhatjuk, hogy a tapasztaltabb rutinos játékosok majd megoldják helyettünk. Hiányzik nagyon Lili (Lilja Horilszka, a szerk.) gólerős játéka, ezért nekünk kell annyival többet beletennünk ezért én is nagyobb felelősséget vállalok. Remélem meg tudom őrizni ezt a formát, napról-napra ezért dolgozok, mert van még bőven hova fejlődni.

A sajátnevelésű 20 éves irányítót a Vasas elleni várakozásairól is kérdeztük.

Szerintem az egész csapat nevében mondhatom, hogy mind nagyon várjuk a pénteki meccset. Eddig nagyon jó ellenfelek ellen játszottunk, akik valószínűleg az első nyolc hely egyikén fognak végezni és mindegyiket sikerült megszorongatnunk. Mindenképpen győzelemmel szeretnénk elhagyni a pályát, úgy érzem itthon és a szurkolóinkkal együtt nagy esélyünk van itthon tartani a két pontot – nyilatkozta Pődör Rebeka.