Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pődör Rebeka meghosszabbította szerződését, marad az SZKKA-nál

Az SZKKA csapatkapitánya NB I-es ajánlatok ellenére is hűséges maradt nevelőklubjához és Szombathely városához. Célunk, hogy egyből visszajussunk az élvonalba.
Pődör Rebeka meghosszabbította szerződését, marad az SZKKA-nál

Szombaton délelőtt a nyári átigazolási időszak alighanem legfontosabb bejelentése miatt tartottunk sajtótájékoztatót: A Szombathelyi KKA csapatkapitánya, a saját nevelésű Pődör Rebeka – aki 151 találattal a góllövőlista harmadik helyén végzett a világ egyik legerősebb bajnokságában – meghosszabbította lejáró szerződését klubunkkal és marad Szombathelyen.

Csapatunk 20 éves irányítójának több NB I-es megkeresése, ajánlata is volt, de úgy döntött, hogy a fiataloknak is példát mutatva szeretne segíteni szülővárosának és nevelőklubjának a céljai elérésében. Ezek a célok klubunk részéről egyértelműek: egyből visszajutni az NB I-be.

- Valóban igaz, hogy több megkeresésem is volt az NB I-ből, de nem szerettem volna cserbenhagyni a szülővárosomat és a nevelőklubomat, az SZKKA-t. Célom, hogy a fiatal kézilabdázóknak példaképe legyek, és nem lett volna pozitív példa, hogy ilyen nehéz helyzetben elhagyjam a csapatot. Amikor szükség van rám, akkor itt kell maradnom. Egyértelműen az a célunk, hogy újra feljussunk az NB I-be, hogy a klub visszakerüljön a méltó helyére és Szombathelynek élvonalbeli csapata legyen – fogalmazott a sajtótájékoztatón Pődör Rebeka.  

Klubunk tiszteletbeli elnöke, Dr. Hende Csaba nagyon büszke rá, hogy az NB I-es góllövőlista harmadik helyezettje a kiesés és a kecsegtetőbb ajánlatok ellenére is elkötelezett és hűséges szülővárosa, valamint nevelőklubja iránt.

- Figyelemreméltó teljesítmény, hogy csapatkapitányunk Pődör Rebeka a harmadik helyen végzett a világ egyik legerősebb bajnokságának góllövőlistáján. Azonban nem csak a góljaival segítette a csapatot, hanem mentálisan, morálisan is kulcsfontosságú láncszem. Tiszteletreméltó és példaértékű ez a döntés a jövő reménységei szempontjából is, hiszen mindig szükség van példaképekre. Pődör Rebeka példakép lehet a pályán nyújtott teljesítménye miatt, de ez a mai hosszabbítás egy másik értelemben is példaképpé teszi őt, hiszen a szeretet és a hűség jellemezte a szavait – így Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnökünk, aki egy virágcsokorral is megköszönte Pődör Rebekának, hogy hűséges maradt a klubhoz és a városhoz.  

 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közeljövőben további bejelentések is várhatóak az érkezők és távozókkal kapcsolatban!