Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pődör Zoltán: az erősítések megérkeztek, irány az elit!

Az új szakmai stáb érkezése után 2 héttel már az új igazolásokat is bemutatta a 2018/2019-es NB I/B-s bajnokságnak győzelmi reményekkel nekivágó klubunk. Felnőtt csapatunk - megerősített, többségében szombathelyi születésű, illetve nevelésű játékosokból álló - keretét Pődör Zoltán ügyvezető elnök mellett Marosán György vezetőedző és Mayer Maja csapatkapitány is méltatta.
Pődör Zoltán: az erősítések megérkeztek, irány az elit!

Az SZKKA továbbra is nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy szombathelyi tehetségeket neveljen, a 28 fős bő keretből 18 játékos szombathelyi születésű, illetve nevelésű - hangsúlyozta a szombat délután megtartott sajtótájékoztatón Pődör Zoltán klubelnök.

- Szeretnénk megnyerni a következő NB I/B-s bajnokságot, fel akarunk jutni az elitbe, az NB I-be. A cél érdekében tett erőfeszítéseink eredményre vezettek, hiszen a korábbi hetek egyeztetései után, ma már bemutathatjuk új igazolásainkat és az utánpótlásból felkerült szombathelyi születésű, saját nevelésű játékosainkat - tájékoztatta a sajtó helyi képviselőit Pődör Zoltán, aki  kiemelte, hogy mintegy 400 gyermek versenyeztetéséről kell gondoskodni ősztől, hiszen nem kevesebb, mint 27 csapatot indítunk jövőre, ez pedig óriási mennyiségű és minőségű logisztikát igényel majd!

Hozzátette: 2018/2019-ben is tovább építjük szombathelyi csapatainkat, nálunk a minőségi kézilabda mellett az is fontos, hogy többségében szombathelyi játékosok alkossák a keretet. Nos a bő, jelenleg 28 fős felnőtt kertnek 18 szombathelyi tagja is van, erre pedig méltán lehetünk büszkék!

Marosán György vezetőedző hozzászólásában megelőlegezett bizalomnak nevezte, hogy a klub őt szerződtette, illetve az is, hogy az új igazolásokkal megerőödött a játékos-állomány.

-  A puzzle darabkái akkor állnak össze, ha a média, a szurkoló kés persze a szülők is odaállnak mellénk. Az SZKKA-nál eddig is fantasztikus volt a létszám, de szükséges megjegyezni, hogy nem mennyiségi képzésre van szükség, hiszen komoly szerepet szánunk mindenkinek. A fiatalok beépítése fontos és folyamatos, a fiatalok fejlesztése, a mérkőzéseken törénő rendszeres szerepeltetésük pedig majd kellő tapasztalatta, rutinnal látja el őket,  Érdeksség, hogy a csapat átlagéletkora 21,5 év, de mégis a bajnoki cím a cél! Nagyon sok áldozatra van szükség, július 16-től megszűnik az ,,én", csak a mi, a csapatérdek marad, ha ennek megfelelően tudunk idomulni, ha leadunk az egóból, akkor bajnokok leszünk, le kell adni az egóból., mert csak együtt, a szrurlolókkal, a médiával együtt leszünk sikeresek - fűzte hozzá a vezetőedző, aki bátran újságolta el, hogy  a 10 hetes alapozó-felkészülés, majd a hosszú és megerőltető bakjnokság után, május végén műr ünnepelni akar az SZKKA..

Mayer Maja csapatkaptány már 7 éve aZ SZKKA játékosa, így most sem kertelte a véleményét: teljes mértékben azonosulok a klubelnök és a vezetőedző szavaival, május végén szeretnénk ünnepelni, illetve győzni.

És akkor most nézzük egyenként az új igazolásokat!

Varga Nikolett – 26 éves, jobb lövő, Kecskeméti NKSE

Hornyák Bernadett (kölcsönbe) – 20 éves irányító, Váci NKSE, aki már holnap csatlakozik a hazai rendezésű junior VB-re készülő magyar válogatotthoz. 

Terenyi Bianka – 25 éves kapus, MTK Budapest,
Lugosi Fruzsina – 18 éves kapus, NEKA, Siófok KTC Kft.,

Udvardi Laura - 21 éves jobb szélső, Mohácsi TE,

Molnár Viktória – 18 éves beálló, Győri ETO KC, most érettségizett, megnyert az ifi 1. osztályt, jutalomúton van, ezért a mai sajtóeseményeről igazoltan volt távol. 

Saját nevelésűek, akik felkerültek a felnőttbe:
Szuhogyi Laura - 17 éves
Szmolek Apollónia - 15 éves, védő, lövő. A tervek szerint még érkezhet egy védőjátékos is a klubhoz. 

Az SZKKA NB I-be igyekvő csapata július 16-án kezdi meg a10 hetes felkészülést. 

 

 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK