Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pődör Zoltán: Jövőre sem ismerünk akadályokat, együtt harcolunk a közös céljainkért

Az SZKKA első embere értékelte az elmúlt esztendőt.
Pődör Zoltán: Jövőre sem ismerünk akadályokat, együtt harcolunk a közös céljainkért

Mivel rohamosan közeledünk az év végéhez, így SZKKA ügyvezető-elnöke, Pődör Zoltán értékelte honlapunknak az igazán tartalmas 2023-as esztendőt.

- A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia legfontosabb alappillére az utánpótlása, hiszen a gyerekekkel képzeljük el a klub jövőjét. Az egyesület és a mindig összetartó közösségünk vezetőjeként idén figyeltem a gyerekeket, a csapatokat és próbáltam nekik útmutatót adni ebben a sportágban. Az SZKKA-nál azt szeretnénk, hogy a klubnál sportoló gyerekek folyamatosan fejlődni tudjanak, élvezzék a sportolást és minél több élményt biztosítsunk a számukra. Ha visszatekintünk 2023-ra, akkor úgy gondolom, hogy sikeres évet zártunk: megálmodtuk és meg is valósítottuk a Danube Kupát, ahol a külföldi élmények mellett a gyerekek nemzetközi meccseken pallérozódhatnak. Az utánpótlásban is egyre markánsabban jelenlévő atlétikai képzés és a Jövő tehetsége program is mind olyan ötletek és kezdeményezések, melyekkel a gyerekek előrelépését próbáljuk szolgálni. Ahogy eddig is, szeretnénk ezentúl is mindent megadni és minden feltételt megteremteni a gyerekek fejlődéséhez.

A visszatekintés mellett Pődör Zoltán kitért a 2024-es célkitűzésekre és elárulta, a klubnál hogyan gondolkodunk a gyerekek jövőjéről.

- A 2024-es évre az egyik fő célunk célunk, hogy Szombathelyen első osztályú, szombathelyiekre épülő csapat legyen a következő években. Azon dolgozunk, hogy neveljünk Szombathelynek játékosokat, a saját nevelésű tehetségeinket akarjuk beépíteni a felnőtt csapatba. Azt szeretnénk, hogy a klubnál kézilabdázó gyerekeknek az legyen a jövőképe, hogy a klubnál nevelkedve, helyiként egy NB I-es csapatban játszhatnak és lehetnek majd ők az újabb példaképek. Az átigazolási politikánkat ezért úgy határoztuk meg, hogy csak azokra a posztokra igazolunk máshonnan, ahova nem tudunk a közeljövőben saját nevelésű játékost beépíteni. Vagy pedig olyan kézilabdázót hozunk, akitől tudnak tanulni és ezáltal fejlődni a fiataljaink. Fontos leszögeznem, hogy egy tehetséges szombathelyi játékosunk elé nem fogunk más helyről kézilabdázót szerződtetni – fogalmazott ügyvezetőnk, aki úgy érzi, talán még sosem volt ennyire erős és összetartó az SZKKA közössége Pődör Zoltán biztos benne, hogy együtt harcolva minden közös célunkat, álmunkat megvalósítunk a következő évben is.

- A már említett NB I-be jutás és a gyerekek jövőképének biztosítása mellett a másik fő célunk 2024-re egy csarnok, ami a közösségünk otthona lesz. Úgy érzem, hogy most nagyon együtt van ez a közösség, egy irányba tartunk, közösen megyünk előre az álmainkért. Nem foglalkozunk a klubot érintő külső, rosszindulatú és méltatlan támadásokkal, hiszen nekünk azzal kell foglalkoznunk, hogy az SZKKA égisze alatt sportoló több száz gyerek minden tőlünk telhetőt megkapjon. Annyit azért elmondhatok, hogy a céljaink elérésében nem ismerünk akadályokat és foggal-körömmel harcolni fogunk az álmainkért! Ezúton megragadom az alkalmat, hogy boldog, sikerekben gazdag új évet kívánjak az SZKKA közösségének és minden kézilabdabarátnak – üzente értékelése végén Pődör Zoltán, klubunk ügyvezetője.