Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pődör Zoltán: Helyi értékeinket megőrizve, stabil NB I-es csapat szeretnénk lenni a következő években

Az idei szezon hátralévő részére a cél, hogy hibátlan mérlegünket megőrizve történelmi teljesítménnyel, bajnokcsapatként jussunk vissza az élvonalba.
Pődör Zoltán: Helyi értékeinket megőrizve, stabil NB I-es csapat szeretnénk lenni a következő években

A mostani bajnokság hajrához és a hőn áhított NB I-es feljutáshoz közeledve az SZKKA első emberét, Pődör Zoltánt kérdeztük a jövő évi célokról, tervekről, átigazolási koncepcióról és a csapat keretének összeállításáról.

- Először is az idei szezonban szeretnénk a legvégéig folytatni nagyszerű győzelmi sorozatunkat. Nem csupán a feljutás a célunk az idény hátralévő részében: százszázalékos mérleggel, bajnokcsapatként és történelmi tettet végrehajtva akarunk visszajutni az NB I-be, hiszen a bajnokság mostani lebonyolítása óta még egy csapat sem tudott hibátlan mutatóval bajnokságot nyerni és feljutni – fogalmazott Pődör Zoltán, aki elmondta, a jövő évi NB I-es keretet is a mostani, szombathelyiekből álló maggal képzeli el.

- Ugyan az első osztályra készülünk, de a keret összeállításakor az elmúlt tíz évhez hasonlóan elsősorban a helyi értékeink megőrzése a célunk. Az elmúlt években az utánpótlásban elvégzett munkánknak köszönhetően saját nevelésű értékeink alkotják a csapat magját, ezért az első dolgom és ezen fáradozom a legtöbbet, hogy ezeket a játékosokat stabilan itt tartsuk helyben Szombathelyen. Az átigazolási koncepciónk pedig mindig a következőképp alakul: csakis azokra a posztokra igazolunk, ahol nincs szombathelyi, vagy a szombathelyi fiatal nincs még olyan szinten. Ez esetben olyan erősítést tervezünk, akitől tudunk tanulni és pontokat tud hozzátenni a következő bajnoksághoz.

A Szombathelyi KKA ügyvezetője szerint nehéz szezon elé nézünk majd az ősszel rajtoló első osztályban, de azon fogunk dolgozni, hogy ne legyenek kiesési gondjaink és a következő években stabil NB I-es kézilabdacsapata legyen Szombathelynek.

- A következő NB I-es szezonban mindenképp az lesz a legfontosabb célunk és feladatunk, hogy elkerüljük a kiesési zónát. Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert véleményem szerint 5-6 csapat között óriási csata fog zajlani a bennmaradást jelentő helyezésekért és nagyon kevesen fog múlni a kiesők, illetve a bennmaradók sorsa. Azon fogunk dolgozni és úgy próbáljuk összerakni a keretet, hogy ezt a veszélyzónát átugorjuk. A cél elsősorban a biztos bennmaradás elérése. Szeretnénk megteremteni a megfelelő feltételeket a munkához és úgy szeretnénk összerakni a csapatot, hogy a következő években stabil NB I-es csapattá válhassunk és Szombathelynek hosszú távon első osztályú csapata legyen. Mi az SZKKA-nál szombathelyi példaképeket nevelünk a gyerekeknek, és bízunk benne, hogy csarnokprojektünk megvalósulásával saját otthona lesz az SZKKA fiataljainak – zárta szavait Pődör Zoltán.

Saját értékeink megőrzésével, stabil NB I-es csapattá szeretnénk válni a következő években