Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kristina Prkacin számára megtisztelő, hogy csatlakozhatott a klubhoz

Az SZKKA új átlövője mindig is arra vágyott, hogy a magyar bajnokságban szerepeljen.
Kristina Prkacin számára megtisztelő, hogy csatlakozhatott a klubhoz

Mint ismert, a horvát válogatott Kristina Prkacin is új játékosként csatlakozott az SZKKA NB I-es csapatához a következő szezonra. A 23 éves, 183 centi magas átlövő hazája válogatottjával részt vett a 2020-as Európa-bajnokságon is, most pedig az RK Lokomotiva Zagreb együttesét hagyta ott az SZKKA kedvéért.

- Hat évet töltöttem az előző klubomnál és szerettem volna új impulzusokat, ezért döntöttem a váltás mellett. Az SZKKA mellett szólt az edző személye és hogy nagyon tetszik a csapat játéka. Kívülről is jól látszik a csapat egységessége, ami az utolsó fordulókban kicsúcsosodott, akkor, amikor nagyon kellett. Szerintem jók leszünk az előttünk álló idényben is. Megtisztelő számomra, hogy csatlakozhatok az SZKKA-hoz. Régóta követem a magyar bajnokságot és meggyőződésem, hogy az egyik legerősebb a világon. Valahogy mindig erre vágytam, hogy szerepelhessek ebben a ligában. Horvátország közel van Magyarországhoz, a fentiek mellett ez is amellett szólt, hogy ideigazoljak – fogalmazott a horvát átlövő, aki harcos játékosnak vallja magát.

- Klasszikus átlövőként a lövések az erősségem, valamint a harciasságom, agresszivitásom támadásban és védekezésben is. Szeretnék beilleszkedni a csapatba és célom, hogy minél jobb eredményt érjünk el a bajnokságban, valamint kerüljenek el minket a sérülések – zárta szavait Kristina Prkacin.

címlapfotó: vecernji.com