Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Profi szemlélet és új stílus

A júliustól érkező Marosán György – Farkas József edzőpáros ad majd új stílust csapatainknak, ezért az új szakmai stáb nemcsak a felnőtt csapat építésében, de az utánpótlás-nevelés munkájában is aktívan részt vesz majd – hangzott el a múlt héten megtartott edzői értekezleten.
Profi szemlélet és új stílus

Pődör Zoltán, klubunk ügyvezető elnöke arról tájékoztatta honlapunkat, hogy az edzők szerződésében fontos tétel, hogy munkájuk során – az új csapatépítés szellemében – a felnőtt együttes esetében a szombathelyi fiatalok beépítését preferálják.

Az alábbiakban közzétett személyi változások az alapozás időpontjától, vagyis július végétől, augusztus elejétől lépnek életbe.

A felnőtt csapat edzéseit Marosán György vezetőedző irányítja, a munkát Farkas József másodedző segíti majd. Emellett mindketten szerepet vállalnak az utánpótlás magas szintű nevelésében, felkészítésében is.

Az ifi csapat vezetőedzője felnőtt csapatunk kiválósága, Virág Noémi lesz. Fiatal csapatunk számára jó motiváció lehet, hogy Noémi helyi kötődésű, ezért minden bizonnyal új versenyhelyzeteket teremt majd, és azért fog küzdeni, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak a lányok.

A serdülő csapat edzője Pődör Zoltán marad, az általa irányított fiataljaink szerepelnek majd az NB II-es bajnokságban is. A 2005-2006-os születésű lányok munkáját Vers Ákos veszi át, megkönnyíti az átmenetet, hogy az elmúlt hónapokban már a csapat mellett tevékenykedett. A 32 fős 2007-os korosztályhoz pedig Nardai Viktória érkezik, Ő segíti majd Vers Ákos munkáját. Itt tehát a Vers-Nardai edzőpáros próbálja majd meg a nagy létszámú csoportok munkáját optimalizálni.

Az U11-es lányokat Debreczeni György, az U10-es csapatot Debreczeni Luca, az U9-es (2010-es születésű) gárdát Farkas Henriett, az U8-as (2011-es születésű) együttest Szendrei Barbara, míg az U7-es (2012-es születésű) lányokat, illetve az előkészítő csoportot Horváth Petra irányítja majd. Sárváron Kiss Szabolcs tanár úr irányítja a serdülő II-t, a kisebbeket pedig Nardai Viktória veszi át. 

A fentiekből jól látszik, hogy noha 2 edző távozik, 5 új edzőt vonunk be a lányok felkészítésébe.

A profi szakmai körülmények megteremtése, illetve továbbvitele miatt elkezdjük a posztképzést, ezáltal is fejlesztve a lányok technikai tudását. Elsőként kapusposzton ,,nyűlunk a legmélyebbre”. A 10-14 éves korú kapuspalántákkal Farkas József, a felnőttek másodedzője foglalkozik majd, Ő egyébként kapusedzőként az ifi és a serdülő kapusedzéseket is átveszi.

– A 10-14 éves korosztályban Schneck Rékával Farkas József felmenő rendszerben viszi a kapusedzéseket. A 12 év feletti lányoknál pedig megkezdjük a speciális posztképző edzéseket. A szélső, a beálló, a lövő és az irányító képzések során – Marosán György vezetőedző szerepvállalásával – szakmailag profi rendszert építünk ki, amelynek részeként Kamarás Ákos, a Sportiskola atlétikai szakosztályának vezetőjeként tart majd tréningeket. A 10 év felettiek számára az atlétikai alapokat részesíti majd előnybe, így lányaink a többi között a gyors indulásokat is elsajátíthatják majd – tette hozzá Pődör Zoltán, akitől azt is megtudtuk, hogy a sérülések megelőzésével, az izomzat kialakításával, a rehabilitációval Fodorné Vörös Petra gyógytornász foglalkozik majd, Moór László pedig továbbra is masszőrként segíti a felnőtt, az ifjúsági és a serdülő csapat melletti munkát. 

---------------------

A Szülői Munkaközösség tagjait a múlt hétvégi gyűlésén tájékoztatta a fentiekről és több aktuális témáról Pődör Zoltán ügyvezető elnök. A szülők pozitívan fogadták és elfogadták a tervezett változatásokat.

Az SZMK-gyűlésen a többi között szó esett még az szja 1%-ának felajánlásának fontosságáról, Erdélyi Rolika gyógyulása érdekében szervezett adomány-gyűjtő akcióról, a május 26-i évzáró rendezvényről, a bajnokság hajrájáról és természetesen a közelgő, így a Kecelen megrendezendő Pünkösdi, valamint a koperi és a makarskai – minden bizonnyal – színvonalas nemzetközi tornáról is.

Örömmel mondta el a szülőknek Pődör Zoltán azt is, hogy az oladi iskola tornatermének padlójára tesznek egy szivacsos réteget.

- Az intézmény fenntartója elfogadta az általunk vázolt terveket, ezért hamarosan az Oladiban már megkezdődnek az átalakítási munkák, így itt pár hétig biztosan nem lehet majd edzeni, vagyis máshol kell elhelyezni az itt készülő csoportjainkat – tudtuk meg a klubelnöktől.

A hét elején megrendezett sajtótájékoztatóról is informálta a megjelenteket Pődör Zoltán. Elhangzott az egyik legfontosabb cél, illetve kívánalom is: minél több szombathelyi szerepeljen a felnőtt csapatban!

A gyűlésen megjelent szülők megtudták, hogy az országosan is rendkívül eredményes serdülő csapat indul majd az NB II-ben. A versenykiírások érdekessége, hogy ,,csak” az U14-es korosztály juthat el országos döntőig, a többiek ,,csak” régiós finálékig menetelhetnek, ezért az SZKKA számukra is további sportélményeket biztosít majd.

Még egy fontos információ a végére: a mérkőzéshelyszínek ügyében idén is az ELTE-SEK-kel kötöttek megállapodást az SZKKA vezetői, de az egyetem mellett még több helyszínen is játszunk, illetve edzünk.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK