Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ragyogó fejlemények a csarnok-projektről: telket ad a város, amire felépíthetjük álmaink otthonát

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk.
Ragyogó fejlemények a csarnok-projektről: telket ad a város, amire felépíthetjük álmaink otthonát

Igazán örömteli hírről számolhatunk be, ugyanis egy újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk azon régóta dédelgetett álmunk megvalósításához, hogy a szombathelyi kézilabdás gyerekeknek saját otthona legyen:

Szombathelyi Megyei Jogú Város Közgyűlése a legutóbbi ülésén elfogadta, hogy a SZOVA Nonprofit Zrt. tulajdonában lévő 0172/6 hrsz.-ú ingatlanból a mellékelt térképen jelölt, telekalakítással kialakításra kerülő 10.452 m2 nagyságú területet legkésőbb 2024. augusztus 31. napjáig térítésmentesen átadja klubunk részére utánpótlás csarnok építése céljából. A Közgyűlés tehát hozzájárult ahhoz, hogy az említett ingatlanon egyesületünk megterveztesse és felépíttesse álmaink csarnokát, egy saját otthont a kézilabdázó gyerekeknek.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a város jóvoltából lesz egy saját telkünk, amire megtervezhetjük és felépíthetjük a saját utánpótlás csarnokunkat. További ragyogó hír, hogy a csarnok tervezésére a forrás már rendelkezésünkre áll és bízunk benne, hogy a város minden akadályt elhárít, hogy minél hamarabb megkaphassuk a hivatalos építési engedélyt a területre.

Köszönjük Szombathely MJV önkormányzatának, hogy a feltüntetett terület térítésmentes átadásával támogatja a csarnok-projektünk megvalósítását és segíti, hogy a szombathelyi kézilabdázó, sportolni vágyó gyerekeknek saját otthona legyen.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a város által biztosított több mint 10 ezer négyzetméteres terület Szombathely észak-keleti részén, a Zanati városrész mellett helyezkedik el, a 86. számú másodrendű út szomszédságában. /A Tesco hipermarkettől Zanatra vezető úton a vasúti átjáró után lévő terület az M86-os gyorsforgalmi út irányába./

 

Utánpótlásunknak égető szüksége van saját csarnokra

Természetesen arra a kérdésre is választ adunk, hogy miért van óriási szüksége egy saját otthonra az SZKKA kézilabdázóinak. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a város legnépszerűbb női sportegyesületeként és utánpótlás-nevelő bázisként több mint 300 száz gyereket foglalkoztat és biztosít sportolási lehetőséget a térség kézilabdázni vágyó lányainak. Utánpótláscsapataink évek óta szállítják a kiváló eredményeket, játékosokat adunk az utánpótlás-válogatottaknak, fiatal tehetségeink folyamatosan kopogtatnak a felnőtt csapat ajtaján, amely a klubfilozófiánkat követve a saját nevelésű játékosainkra épül.

Azonban a városban lévő évek óta fennálló teremhiány és a kézilabdában használt speciális vax – ami más sportágakkal nem összeegyeztethető - miatt egyre nehezebb biztosítanunk a gyerekek fejlődését és előrelépését. Éppen ezért egy olyan munkacsarnokra lenne szükség, ahol a több száz fiatal az edzések mellett megfelelő körülmények között versenyezhetne és játszhatna mérkőzéseket is. Csak a mostani szezonban közel 200 hazai rendezésű utánpótlás-mérkőzést kell lebonyolítanunk, de egy saját otthon esetén ez akár 50 mérkőzéssel is több lehetne, hiszen minden korosztályban szeretnénk és kellene is hazai fordulókat rendeznünk, a teremhiány miatt azonban jelenleg erre nincs lehetőségünk.

Egy biztonságot jelentő saját otthon persze nem csak az edzések és hazai meccsek miatt fontos: egy közös tér ugyanis nem csak a közösséget erősíti, hanem a gyerekek mentális fejlődését és egészségét is segíti, hiszen példaképeikkel, az a szintén utánpótlásunkból kikerülő saját nevelésű, helyi ikonokkal is napi kapcsolatban lehetnek. Továbbra is azért dolgozunk, hogy megvalósíthassuk ezt az álmunkat és az SZKKA közösségébe tartozó több száz gyereknek, a jövő nemzedékének egy biztonságot nyújtó saját otthona legyen.

A látványterveink alapján így nézne ki álmaink csarnoka. Bízunk benne, hogy egy új csarnok megvalósításával a szombathelyi teremgondokat is orvosolhatnánk és a kézilabdán kívül egyéb sportágak, szabadidősportok „befogadásával”, valamint sportrendezvények és egyéb programok biztosításával segíthetnénk a város sport és kulturális életét.