Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ragyogóan halad a parketta-felújítás az Aréna Savariában

Felnőtt és ifi-csapatunk is hamarosan birtokba veheti az Arénát.
Ragyogóan halad a parketta-felújítás az Aréna Savariában

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, városi összefogásnak köszönhetően biztossá vált, hogy csapatunk az Aréna Savariában vívja hazai mérkőzéseit, amihez elengedhetetlen volt a csarnok parkettájának felújítása.

Örömmel értesültünk róla, hogy a munkálatok nagyszerűen haladnak, a parketta lakkrétegét lecserélték és most már csak a megszáradására kell várnunk, hogy aztán NB I-es felnőtt és NB I/B-s ificsapatunk is teljesen birtokba vehesse. A megállapodás értelmében mindkét együttesünk edzései is az Arénában lesznek. Az SZKKA az NB I-es bajnokság első három fordulójában a Siófok, Győri Audi ETO KC, valamint az FTC csapatát fogadja az Aréna Savariában, várhatóan teltház előtt.

A parketta átalakítására azért is volt szükség, mert városunk másik sportklubja, a szintén Aréna Savariában pályára lépő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a következő idényben is a Bajnokok Ligájában szerepel és a pálya korábbi felfestése nem felelt meg a sorozat előírásainak. Klubunk ezúton is szeretne gratulálni a Falco csapatának, amiért selejtező nélkül, egyből a főtáblán indulhat a BL-ben.

A lakkréteg cseréje az üzemeltető javaslatára történt, az új lakkot könnyebben lehet takarítani, tisztítani, így gyorsabb is lehet az átmenet a két sportcsapat edzései, mérkőzései között.

címlapfotó: vaol.hu, Cseh Gábor