Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Rangadó az Eszterházy SC ellen

Szombaton az Eger csapatát fogadjuk az Arénában.
Rangadó az Eszterházy SC ellen

A hétvégén hazai rangadóval folytatódik az NB I/B-s bajnokság felnőtt csapatunk számára: szombaton 15 órától az Eszterházy SC együttesét látjuk vendégül az Aréna Savariában. A múlt heti, Debrecenben elszenvedett vereséggel a feljutást illetően borzasztóan nehéz helyzetbe sodortuk magunkat a harmadik helyen, hiszen három bajnokival a szezon vége előtt a feljutó helyen álló Vasas és a Kozármisleny előnye is három pontra nőtt. Ettől függetlenül nem lehet más célunk, mint itthon tartani a két pontot a jó erőkből álló egriek ellen és győzelemmel kiszolgálni közönségünket.

A szezon első felében sokáig listavezető Eszterházy SC 16 győzelemmel, 2 döntetlennel és 8 vereséggel az ötödik helyről várja a szombati rangadót. Az egriek nem örvendenek túlzottan jó formának, a legutóbbi három bajnokijukat is elveszítették: kikaptak a Kispesttől, az Orosházától és a SZISE-től is.

Érdekesség, hogy szombaton a bajnokság két leggólerősebb csapata fog összecsapni az Arénában, a mienk 788, az egriek 761 alkalommal találtak a hálóba eddig a szezon során. Van miért visszavágnunk az Eszterházy nak, ugyanis tavaly december elején 30-28-as vereséget szenvedtünk Egerben.