Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Remek első félidő után a másodikban érvényesítette a papírformát a Fradi

A közönségszórakoztató mérkőzés első játékrészében igazán megnehezítettük a címvédő dolgát.
Remek első félidő után a másodikban érvényesítette a papírformát a Fradi

Kézilabda-ünnepre készültünk az Aréna Savariában, hiszen NB I-es csapatunk a címvédő, sztárokkal felálló FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét látta vendégül. A találkozó első gólját az FTC szerezte, de aztán gyorsan fordítani tudtunk, 2-1. Ragyogóan kezdtük a találkozót, bátor, felszabadult támadójáték és határozott védekezés jellemezte csapatunkat, így többször is vezettünk az első tíz percben. A Ferencváros nem találta a saját játékát, mi pedig jól használtuk ki a fővárosiak hibáit. Az első félidőben nyolc védést bemutató Tomasevics vezérletével a folytatásban is tartottuk a lépést a sztárcsapattal, a 20. percben Szekerczés egyenlített újra, 11-11. A félidő utolsó perceiben aztán ritmust váltott az FTC, magasabb fokozatra kapcsoltak a zöld-fehérek, a szünetben így öt góllal vezetett a címvédő, 12-17.

A ragyogó és közönségszórakoztató első játékrész után a második már az esélyesebb Fradiról szólt. Az FTC a fordulás után sebességet váltott, feszesebb védekezésre váltott, mi pedig hosszú percekig nem tudtunk betalálni, így szinte percről-percre nőtt a két csapat közti különbség. Az utolsó negyedórában fiataljaink is lehetőséget kaptak a sztárok ellen és gólokkal hálálták meg a bizalmat. A Ferencváros végül húsz góllal nyert az Arénában, de főleg az első félidőben látványos és szép játékkal szolgáltuk ki népes közönségünket a bajnoki címért küzdő Fradi ellen. Folytatás jövő vasárnap, amikor is a legfőbb rivális Érd csapatát fogadjuk.

Hungast Szombathelyi KKA – FTC-Rail Cargo Hungaria 20-40 (12-17)

K&H Liga 24. forduló, Aréna Savaria Jv: Kovács T., Mándli

SZKKA: Tomasevics – Csire 2, Szekerczés 3, Pődör R. 1, Gorilszka 5, Stosics 2, Cristina Csere: Balog, Christe (kapusok), Bíró, Virág, Horváth P. 4, Győri 1, Zsákovics 2, Gabnai Vezetőedző: Pődör Zoltán