Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Remek védekezés, parádés kapusteljesítmény és hatékony támadójáték - lesimáztuk a Komáromot idegenben

Remek védekezés, parádés kapusteljesítmény és hatékony támadójáték - lesimáztuk a Komáromot idegenben

A szezon első idegenbeli rangadójára készült listavezető, hibátlan csapatunk vasárnap este, amikor az addig egyetlen vereséget számláló Komárom vendégeként léptünk pályára Tatabányán. Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy egy rangadót kell: a hazaiak a kezdetektől nem találták rajtunk a fogást, öt perc után már 5-2-re vezettünk. Nem lassítottunk a folytatásban sem, a 10. percben már öt találat volt az előnyünk, rögtön időt is kértek a hazaiak, 4-9. A saját játékunkat, a saját tempónkat tudtuk diktálni, amire a Komáromnak nem volt ellenszere. Csatlós védése után Kazai góljával már 8 volt a különbség, majd egy gyors Pődör Rebeka-duplával 10 gólra nőtt a szombathelyi fór, 6-16. A jó védekezéshez és az ismét 50 százalékos kapusteljesítményhez hatékony támadójáték és helyzetkihasználás párosult, így megnyugtató, 20-9-es vezetéssel zártuk az első félidőt.

A térfélcserét követően ugyanott folytattuk, ahol az első játékrészben abbahagytuk. Az 59%-os hatékonysággal védő Csatlós Csenge újabb bravúrjai után már 16 góllal mentünk és a 40. percben végleg eldőlt a találkozó. Az utolsó negyedórában minden játékosunk lehetőséget kapott, a két csapat közti különbség pedig a végére már a 20-at karcolta. Ellenállhatatlan játékkal ezen az estén egy percig sem adtunk esélyt a Komáromnak, és 19 gólos idegenbeli sikerrel folytattuk fantasztikus bajnoki menetelésünket, ami után továbbra is vezetjük a tabellát.

Köszönjük a csapatot elkísérő Szurkolóink támogatását!

 

Komárom VSE – Szombathelyi KKA 16-35 (9-20)

NB I/B 9. forduló, Földi Imre Sportcsarnok, Tatabánya

SZKKA: Csatlós – Kazai 4, Pődör B. 7, Pődör R. 3, Szmolek 4, Kulcsár 5, Pálffy 4 Csere: Christe – Dombi 2, Szeberényi 2, Varga N. 1, Balogh P., Gönczöl 2, Böhm 1, Horváth A., Török. Vezetőedző: Vida Gergő