Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Remekeltek lányaink a válogatott kiválasztón

Farkas Nerina, Farkas Hanna, Lakatos Lizett, Varga Vanessza, Szekér Petra és Juhász Anna személyében hat akadémista lány is részt vett a minap Zalaszentgróton rendezett megyei kiválasztón. A csajok remekeltek, így joggal bizakodhatnak, hogy ott lehetnek a regionális eseményen is.
Remekeltek lányaink a válogatott kiválasztón

A Magyar Kézilabda Szövetség 2015-től vezette be az úgynevezett serdülő válogatott kiválasztó rendszerét: jelenleg a 2004/2005-ös korosztály legtehetségesebb lányait tesztelik. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia növendékei közül – edzőik javaslatára – hatan is részesei lehettek az első körös megmérettetésnek: a több mint húsz serdülő játékos közül a legjobbak majd a regionális kiválasztóra kapnak meghívót. A mieink ragyogóan teljesítettek csütörtökön, így reménykedve várhatják a folytatást.
A 2004/2005-ös generáció kiválasztási folyamata 2018 őszére fejeződik be, erre az időszakra alakul ki a 40 plusz 20 fős keret, amely a későbbiekben a serdülő válogatottat alkotja majd. A jelenlegi serdülő válogatott keret tagja Horváth Anna és Pődör Blanka, reményeink szerint a jövőbeli nemzeti serdülő csapatnak is lesznek majd szép számmal akadémista növendékei.