Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Remekül halad Csire Fanni felépülése

Hamarosan elkezdhet futni a nyáron megsérült saját nevelésű szélsőnk.
Remekül halad Csire Fanni felépülése

Még a nyári felkészülés alatt, az FTC elleni idegenbeli edzőmérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést az SZKKA saját nevelésű balszélsője, Csire Fanni, akinek elszakadt a keresztszalagja. A 21 éves játékos a műtét óta a rehabilitációját végzi, minden nap azért dolgozik, hogy minél előbb újra SZKKA-mezben láthassuk.

- Köszönöm szépen jól vagyok és a térdem is egyre jobb állapotban van – kezdte honlapunk érdeklődésére Csire Fanni - Már eltelt több mint négy hónap a rehabilitációmból, gyorsan mennek a napok, most már erőnléti edző segítségével is dolgozom a gyógytornák mellett. Eddig legfőképp gyógytornász segítségével dolgoztam. Most az a legfontosabb, hogy a combom és a csípőm megerősödjön és elkezdhessek futni. Ez a következő lépés a rehabilitációmban, illetve egyensúlyfejlesztő feladatokat és emellett felső testes erősítéseket is végzek.

- Hogyan élted meg az elmúlt hónapokat? Mennyire volt nehéz ez az időszak?

- A vírus miatt úgy gondolom, hogy mindenkinek nehezek ezek a hónapok, nekem pluszban még a sérülés is rátett erre. Nagyon nehéz kívülről nézni az edzéseket, a meccseket, hogy nem lehetek ott a pályán és nem segíthetem a csapatot a célunk elérésében, de kívülről is próbálok mindent megtenni és biztatni a lányokat.

- Mit szólsz a csapat eddigi szerepléséhez?

- Úgy gondolom, hogy nehéz dolguk volt a lányoknak a bajnokság első felében, nem sok meccset tudtak lejátszani, és utána pedig jött az Eb, így megint szünetelt a bajnokság, de remélem a következő hetekben sikerül mérkőzéseket játszani, még ha zártkapu előtt is zajlanak majd ezek a találkozók. A következő hetekben olyan mérkőzések jönnek, amiken nyerni kell, meg kell találni a motivációt ebben a nehéz helyzetben és mindenkinek oda kell tennie magát egy csapatként, ha szeretnénk elérni a céljainkat. 

- Körülbelül mikor állhatsz újra edzésbe a csapattal?

- Mindent megteszek, hogy mihamarabb a pályán lehessek, nagyon motivált vagyok és legszívesebben már most beállnék edzeni, de ez sajnos nem csak tőlem függ, hanem a Doktor Úrtól. Ha minden jól megy, akkor március-április körül csatlakozhatok a lányokhoz. Nagyon várom már, hogy újra edzésbe állhassak és legfőképpen azt, hogy meccset játszhassak – nyilatkozta Csire Fanni.