Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Remekül sikerült a főpróba, legyőztük a NEKA-t

Három góllal, 28-25-ra nyertünk az NB I-es ellenfelünkkel szemben az utolsó nyári felkészülési mérkőzésen.
Remekül sikerült a főpróba, legyőztük a NEKA-t

Péntek délután az NB I-be frissen feljutó NEKA együttesét fogadtuk az egyetemi csarnokban az utolsó nyári felkészülési mérkőzésünkön a jövő heti szezonnyitó előtt. A bajnoki főpróba első percétől óriási tempót diktáltak a fiatal csapatok, a nagy rohanásból pedig eleinte mi jöttünk ki jobban, Kulcsár szép ejtésével 5-3-ra vezettünk. A folytatásban sem lassítottak a mérkőző felek, a félidő derekán 9-6 volt az állás. Nem könnyítette meg a helyzetünket, hogy ezúttal montenegrói légiósunkat, Raicevicet kellett lecserélni sérülés miatt. Belehibáztunk néhány támadásba, a vendégek ezt kihasználva próbáltak közelebb zárkózni, Pődör Zoltán vezetőedző rögtön időt kért a 20. percben, 9-8.  A rövid szünet után újra átvettük a játék irányítását, kettőzött erővel nagyot harcoltunk minden labdáért és újra közé raktunk három gólt, a szünetben 15-12-es állást mutatott az eredményjelző.

A csarnokban uralkodó rekkenő hőség is közrejátszott abban, hogy a fordulás után a hatalmas iram ugyan picit alábbhagyott, de a kemény, határozott védekezésünknek köszönhetően növeltük a különbséget, 20-14. Emberhátrányban sem engedtük közelebb élvonalbeli ellenfelünket. A bekapott találatokra villámgyorsan válaszoltunk és helyenként nem csak hatékony, de látványos megoldásokkal szolgáltuk ki népes közönségünket, 23-17-nél a NEKA kért időt. Az utolsó tíz percben a bogláriak még próbáltak indítani egy nagy rohamot, de a taktikus játékkal már nem engedtük ki a kezünkből a meccset. Teljesen megérdemelten három góllal, 28-25-re nyertünk meg az NB I-es NEKA elleni hazai felkészülési meccset.

Szombathelyi KKA – NEKA 28-25 (15-12)

Felkészülési mérkőzés, Szombathely, Egyetemi sportcsarnok

SZKKA: Balog – Kiskartali 1, Raicevic 1, Pődör R. 10, Szmolek 5, Kulcsár 4, Horváth A. 2 Csere: Christe, Fritz (kapusok) Tanaskovic 2, Varga N. 2, Balogh P. 1, Győri, Szendrei, Bíró.