Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Rendkívüli sajtótájékoztató: Támadás érte a közösségünket, hagyják békén az SZKKA-s gyerekeket

Rendkívüli sajtótájékoztató: Támadás érte a közösségünket, hagyják békén az SZKKA-s gyerekeket

Csütörtök reggel klubirodánkban rendkívüli sajtótájékoztató tartott az SZKKA első embere, Pődör Zoltán. Az eseményen játékosok, stábtagok és szülők is nagy létszámban jelentek meg, hogy teljes vállszélességgel kiálljanak ügyvezetőnk és a közösségünk mellett.

„A szerdai napon egy aljas támadás érte az SZKKA közösségét. Büszke családapaként és ennek az összetartó közösségnek a vezetőjeként köztudott, hogy az elmúlt időszakban közéleti szerepet vállaltam el és képviselőjelöltként indulok a következő önkormányzati választásokon. Ezt a döntést megelőzte egy egyeztetés a családommal, a feleségemmel, a lányaimmal, illetve természetesen az egész közösséggel is, és zöld utat kaptam.

Azért is vállaltam el ezt büszkén, mert szombathelyi vagyok és szombathelyiként úgy gondolom, hogy már sokat tettem ezért a közösségért és Szombathely városáért is szeretnék tenni, hiszen ez a város mindenképp többet érdemel.

A közéleti szerepvállalásom miatt az elmúlt egy évben folyamatos támadás alatt van a klub és a jelenlegi városvezetés próbálja ellehetetleníteni az SZKKA-t. Több, mint egy éve nem kaptunk semmiféle támogatást. Különböző mondvacsinált indokok és nem életszerű feltételek kitalálása miatt, ami például a mai közgyűlésen is téma sajnos. Szeretném felkérni a városvezetést, ha már támogatni nem szeretné, legalább ne tegye tönkre ezt a klubot és ne nehezítse meg ennek a több száz szombathelyi gyereket foglalkoztató makulátlan sportegyesületnek az életét. Ne tegye tönkre a gyerekek sportolási lehetőségét.

A szerdai esti cikkhez kapcsolódóan el szeretném mondani, az én lelkiismeretem tiszta. A szóban forgó sportolónál a szülőnek olyan megnyilvánulása volt egy nyílt Facebook-csoportban, amit én a közösség vezetőjeként nem engedhetek meg. Ha egy edzőt, játékost, gyereket, szülőt vagy a közösség bármely tagját támadják, akkor nekem és a klubnak kutyakötelessége megvédenünk magát a közösséget. Akik nem szándékoznak itt lenni, azokkal természetesen nem kívánunk együtt élni, együtt dolgozni. Amiben a klub hibázott és amivel probléma volt, az a közlés módja volt. Az MKSZ-szel együttműködve megváltoztattuk a szabályozásainkat, ilyen eset többet nem fog előfordulni.

Továbbá szeretném megkérni a jelenlegi városvezetést, hogy ne lépjen át egy határt, hagyja békén a gyerekeket, hagyja békén a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiát. Ha már nem szeretne részt venni az életünkben, akkor ne tegye tönkre ezt a közösséget!”

A szülők nevében Vannesson Dóra szólalt fel.

„Szép számban jelentünk meg ezen a reggelen szülőtársaimmal együtt. Felháborodva állunk a történtek előtt és tiltakozunk az említett cikk ellen, mert nem érezzük ezt a csapaton belül, edzők részéről, csapatvezetés részéről sem. A gyerekeket teljes mellszélességgel támogatják, bármilyen fizikális vagy lelki probléma adódik, mindig találnak megoldást és fejlődési lehetőséget ahhoz, hogy sikeres szombathelyi sportoló váljon belőlük.”