Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Saját nevelésű szélsőnk a Fradi ellen is szeretne bizonyítani

Horváth Anna már nagyon várja a címvédő FTC elleni ma esti meccset.
Saját nevelésű szélsőnk a Fradi ellen is szeretne bizonyítani

Szombaton este egy igazi sztárcsapatot, a magyar bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét fogadja az Aréna Savariában a Hungast Szombathelyi KKA. A ma esti meccs az első alkalom, hogy Szombathelyen nézők előtt léphetünk pályára a Fradi ellen. Az FTC elleni meccset megelőzően saját nevelésű szélsőnkkel, Horváth Annával beszélgettünk, aki három góllal vette ki a részét a múlt hétvégi, Mosonmagyaróvár elleni bravúrdöntetlenből.

 A mérkőzés után szomorú voltam, mert ebben a meccsben akár még a győzelem is benne volt, de most így visszatekintve ez az egy pont is hatalmas dolog egy nemzetközi kupában is szereplő Mosonmagyaróvár ellen, és még nagy segítség lehet a bennmaradásért vívott harcunkban. Szerintem a kulcs az volt, hogy egy percre sem adtuk fel és végig csapatként tudtunk küzdeni mind védekezésben, mind támadásban, amiben persze a szurkolók biztatása is sokat segített – emlékezett vissza a 2003-as születésű tehetségünk, akit a Fradi elleni és a szezon hátralévő meccseiről is kérdeztünk.

- A Fradi ellen az lesz a legfontosabb, hogy minél tovább meccsben tudjunk maradni, kevés könnyű, lerohanásos gólt engedjünk nekik és megint egy csapatként küzdjünk. Már nagyon-nagyon várom a Ferencváros elleni mérkőzést, hiszen nem minden nap játszhatunk BL szintű játékosok ellen, akiktől mindig sokat tudunk tanulni. Biztos, hogy a címvédő elleni meccs sok kézilabda szerető nézőt fog kicsábítani, akiknek így be tudjuk bizonyítani, hogy érdemes nekünk szurkolni. A szezon utolsó két mérkőzése is nehéznek ígérkezik, de természetesen győzelemre számítok mindkettőn. Bízom benne, hogy itthon, a szurkolóink előtt sikerül visszavágnunk az Érdnek az ott elszenvedett súlyos vereségért, majd az MTK vendégeként pedig kiharcoljuk a bennmaradást az NB I-ben. 

Fiatal szélsőnk a februári debütálása óta rendszeresen lehetőséget az NB I-ben és rendre fontos gólokkal hálálja meg a szakmai stáb bizalmát.

Nagyon jó érzés, hogy ennyire bíznak bennem, és hétről hétre egyre több játékpercet kapok a világ legerősebb bajnokságában. Igazából nekünk már az összes mérkőzés fontos, de pont az ilyen meccseken tud a legtöbbet tanulni az ember, hogy hogyan kell ésszel játszani és pontokat szerezni. Nagyon jól érzem magamat edzéseken és mérkőzéseken is, a lányok is már teljesen befogadtak a csapatba és ez nagy örömmel tölt el – nyilatkozta fiatal játékosunk, Horváth Anna.