Sárváron a St. Pölten ellen

Ennyien olvasták: 1050 | Dátum/idő: 2017. augusztus, 04 / 19:24

Kondora István polgármester köszöntötte a csapatokat

Sárváron a St. Pölten ellen

A mögöttünk hagyott héten nem a megszokott környezetben, hanem Sárváron, a helyi NB/II-es női kézicsapat, a Kinizsi otthonul szolgáló Nádasdy általános iskolában edzett a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB/I B-s együttese (Az egyetemen vívótábort rendeztek, ezért kellett „költözniük” a lányoknak). A két város kézilabdaélete több ponton is csatlakozott egymáshoz az elmúlt években, így a sárváriak elsőként ajánlották fel a segítségüket klubunknak. 
A májusban ezüstérmet szerzett csapatunkat megtiszteltetés érte: a korábbi válogatott Pánovics Lajos irányította osztrák első ligás St. Pölten kereste meg egyesületünket, hogy mindkét gárda felkészülése érdekében játszanak edzőmeccset a napokban. Pődör Zoltán ügyvezető elnök – egyeztetve Füzesi Ferenc vezetőedzővel – örömmel mondott igent a megkeresésre. A kapcsolatfelvétel és az első találkozás tehát létrejött, de a történetnek ezennel nincs vége: Pődör Zoltán arról is beszélt, hogy a jövőben lehetőség szerint újabb nemzetközi edzőmeccseket is betervez majd a Swietelsky-SZKKA a programjába. 
Pénteken délután aztán meg is érkezett az osztrák küldöttség Sárvárra, ahol a két gárda klubvezetőit és a játékosokat Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte. A polgármester örömét fejezte ki azért, hogy két remek kézilabdacsapat felkészülését tudja segíteni a vasi fürdőváros, ahol szintén népszerű sport a kézilabda, és itt is nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre. 
Füzesi Ferenc, csapatunk vezetőedzője ugyancsak boldogan fogadta a megkeresést, és nem csak a felkészülés miatt…
– Lajos a tatabányai kézilabdaélet ikonikus alakja, többszörös magyar bajnok, ellenfélként számtalanszor találkoztunk a pályán. Manapság már edzőként dolgozik, eleinte idehaza ténykedett, aztán az osztrák St. Pölten megkeresésére mondott igent. Minden bizonnyal hajtós, kemény mérkőzések várnak a lányokra, de ez így van rendjén, fel kell pörögnünk a szeptemberi bajnoki rajtra – mondta a vezetőedző.

Hozzászólások

Támogatók

Eseménynaptár

< 2018. március >
HKSZCSPSZOV
2627281 2 3 4
567 8 9 10 11
1213 14 151617 18
19202122 23 2425
2627282930311

Szurkolótábor

Partnerek

Képgalériák