Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Segítsd az állatmenhelyt, fogadj örökbe!

Pődör Rebekával és Szendrei Barbarával a Fekete István Állatvédő Egyesület menhelyén jártunk.
Segítsd az állatmenhelyt, fogadj örökbe!

Korábbi jótékonysági kezdeményezéseink után úgy döntöttünk, hogy karácsony közeledtével egy újabb nemes ügy mellé állunk. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapatának két játékosával, Pődör Rebekával és Szendrei Barbarával ellátogattunk a Fekete István Állatvédő Egyesület menhelyére, ahol szeretetre, örökbefogadásra váró kutyákkal találkoztunk.

Játékosaink nem érkeztek üres kézzel: tápot, állateledelt adományoztak, ezzel is segítve az egyesület működését, hiszen a járványhelyzet a menhelyen lévő állatok ellátását is nehezíti.

A menhely és az állatok szempontjából nagyon fontos még, hogy minél több állat szerető gazdára találjon és látogatásunk legfőbb célja az volt, hogy felhívjuk közösségünk, szurkolóink figyelmét az örökbefogadásra.

- Nagyon jól élmény volt kilátogatni a menhelyre, hiszen volt lehetőségünk megnézni a kutyákat, kettővel még játszottunk is. Itt a Fekete István Egyesület menhelyén jó helyük van, többször ki vannak engedve és mindig jönnek sétáltatók is hozzájuk. Mégis szeretnénk ösztönözni, hogy akinek van lehetősége és kapacitása, fogadjon örökbe kutyát. Mert akármennyire is jó dolguk van itt, egy családnál a kanapén jobban éreznék magukat. Ilyenkor nem csak egy, hanem két életet is ment az ember: az örökbefogadottét és azét állatét, számára felszabad így egy hely a menhelyen és őt is megmenthetik – nyilatkozta irányítónk, Pődör Rebeka.

- Szívesen fogadjuk az önkénteseket, mint sétáltatásra, mint a benn lévő kutyusok cicák ellátására, gondozására. Tizenhárom éve azon dolgozunk, hogy a környék és az ország nehéz helyzetben lévő térségeiben segítsünk. Menhelyünkről szocializált, kedves, emberbarát állatokat lehet örökbefogadni, akik teljes körű orvosi ellátásban részesülnek. A gazdiknak mindennemű segítséget megadunk, hogy új családtaguk be tudjon illeszkedni a család életében, hiszen az a cél, hogy minden érintettnek a lehető legjobb legyen és jól működő családként tudjanak élni. Lehetőség van az ismerkedésre, sétával, próbanappal, próbaidővel. Mostani helyzetben mindenkinek nehéz, de az Egyesület teljes mértékben próbál mindennemű segítséget megadni a leendő gazdiknak a sikeres egymásra tálalásban. Forduljanak hozzánk bizalommal, hogy egymásra tudjanak találni a leendő családtagotokkal – adott tájékoztatást a Fekete István Állatvédő Egyesület.