Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

SEK – SZKKA: Példaértékű és sikeres együttműködés

Példaértékű az együttműködés az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia között, ezt támasztja alá az „Edző leszek, és nevelek” elnevezésű szakmai nap tapasztalata is.
SEK – SZKKA: Példaértékű és sikeres együttműködés

A közelmúltban sporttudományi szakmai napnak adott otthont az ELTE Savaria Egyetemi Központ, a program középpontjában pedig az edző állt. Dr. Németh István rektorhelyettes kiemelte, hogy a Savaria Egyetemi Központ azon intézmények közé tartozik, amelyeken a kézilabdában már az új típusú edzőképzés szerint oktatják a leendő trénereket. A szakmai fórumon több előadást is hallhattak az érdeklődők az edzői szerep fontosságáról. Elhangzott: a modern trénernek nemcsak remek szakembernek, hanem egyben nagyszerű pszichológiai és pedagógiai érzékkel rendelkező személynek kell lennie, hogy a sportolóból becsületes, sikeres, fizikailag és mentálisan is egészséges embereket tudjon nevelni.
Az előadások után az érdeklődők „élesben” is megtekinthették, hogy milyen is egy modern, szakmai szempontból professzionális edzés az SZKKA-nál. Füzesi Ferenc és Józsa Krisztián nyílt foglalkozást tartott a Swietelsky-Szombathelyi KKA NB/I B-s női csapatának. A SEK és az SZKKA közötti együttműködésről elismerően szóltak a jelenlévők: olyan szakmai műhely működik városunkban, ahol a lelkes gyermekekkel igazán profi trénerek foglalkoznak. Ennek eredménye, hogy egyesületünk folyamatosan bővül, mintegy háromszáz növendék tartozik akadémiánkhoz, amely eredményeivel országos hírnévre tett szert az elmúlt esztendőkben.
A résztvevők sok tapasztalattal és elégedetten távoztak a szakmai napról.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK