Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Serdülő csapatunk is jó úton jár, remekül halad az alapozás

Serdülő csapatunk is jó úton jár, remekül halad az alapozás

Egyre csak közeledik a nyár vége és a bajnokságok elrajtolása. Ifjúsági csapatunk után ezúttal serdülőink felkészülésére voltunk kíváncsiak. Serdülő csapatunk irányítását a nyáron egy ambiciózus tréner, Surman István vette át, aki fiatal kora ellenére már rutinos edzőnek számít: az elmúlt években felnőtt NB II-es csapattól U9-is gyerekekig szinte minden korosztállyal dolgozott.

- Büszke vagyok rá, hogy az eddigi munkám eredményeképp több játékos bekerült különböző akadémiákra illetve korosztályos válogatottak bő keretébe. Az SZKKA-hoz azzal a céllal érkeztem, hogy a rám bízott utánpótláskorú játékosokból minél több kézilabdázót neveljek a felnőtt csapat számára. Tudom, hogy a klubnál egy jól felépített rendszerben dolgozhatok, ezáltal magam is fejlődhetek – kezdte új edzőnk, aki az előttünk álló idényben két bajnokságban is, az U17-es I. osztályban, valamint az U19 III. osztályban irányítja majd serdülő csapatunkat.

Eddig a felkészülés során főként az állóképesség és az erő megszerzésén volt a hangsúly, amelyben nagy segítségemre van Vincze Tamás erőnléti edzőnk. A nyár végéhez közeledve most már a labda is egyre nagyobb szerepet kap, illetve túl vagyunk az első edzőmérkőzéseinken is. Maximalista edzőnek tartom magam, ezért ritkán vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy jó úton járunk. Rengeteg mérkőzésünk lesz a szezon során, ezért biztos vagyok benne, hogy mindenki megkapja a megfelelő játékperceket. Legfontosabb célunk az U17 I. osztályban a tabella első felében végezni, az U19 III. osztályban pedig elsősorban a rutin megszerzése a cél – fogalmazott serdülő csapatunk új edzője, Surman István.

Serdülőink csapatkapitánya Pál Zsóka izgatottan várta, hogy kezdődjön a felkészülés.

A nyári szünetet próbáltam kihasználni és a családdal, barátokkal tölteni a napokat. Izgatottan vártam az edzéseket, kíváncsi voltam az új edzőnkre és a csapatra is. Az alapozás fárasztó, de a pozitív hangulat miatt sokkal élvezetesebb. Szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni és ott lenni a tabella elején. Magamtól pedig azt várom, hogy minden téren fejlődjek – így Pál Zsóka.

Nagyon vártam már, hogy újra edzésbe álljunk, hiányoztak már a lányok: Nagyon jó a légkör a csapatnál, ami a felkészülést is megkönnyíti. A szezontól egyértelműen sok győzelmet és igazi csapatmunkát várok, valamint szeretnék egyénileg is sokat fejlődni – nyilatkozta serdülő csapatunk játékosa, Kasper Lilien.