Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U17 I. osztály: Fontos két pontot hoztunk el a rivális Siófoktól

U17 I. osztály: Fontos két pontot hoztunk el a rivális Siófoktól

Közvetlen riválisunk, a Siófok KC vendégeként folytatta szereplését serdülő csapatunk az U17-es I. osztályú bajnokságban. A várakozásoknak megfelelően kiélezett csatát hozott az idegenbeli rangadó, de főként a védekezésünknek köszönhetően sikerült elhoznunk a két pontot a Balaton partjáról. Ezzel az idegenbeli győzelemmel felléptünk a tabella tizedik helyére és fontos lépést tettünk előre a bennmaradásért zajló harcban.

Siófok KC – Szombathelyi KKA 27-29 (12-16)

U17 I. osztály, 15. forduló, Siófok

SZKKA góllövői: Kovács R. 1, Kustán 6, Kiss J. 1, Bősze 3, Pál K. 6, Csizmazia 6, Laposa 1, Arday 5

- Tudtuk, hogy a Siófok teljesen más összeállításban fog játszani ezen a meccsen, mint a többi találkozón. Az eddig csak ifiben játszó serdülő korú játékosokkal álltak fel. Egész héten ezt sulykoltam a játékosaimba, hogy ne érjen minket meglepetés, így fejben is egy kemény kiélezett mérkőzésre számítottunk, aminek a kulcsa a visszarendeződés és a beálló körüli védekezés volt. Büszke vagyok a csapatra, védekezésben ezen a mérkőzésen sokat léptünk előre. Támadásban voltak hibák, amit javítanunk kell. Fontos két pontot gyűjtöttünk be ma – értékelt U17-es csapatunk edzője, Huszár Benjámin.

Ifistiáinknak nem sikerült megismételni az U17-esek sikerét, a Siófok otthon tartotta a két pontot az U19-es I. osztályban.

Siófok KC – Szombathelyi KKA 37-31 (16-10)

U19 I. osztály 15. forduló, Siófók

SZKKA góllövői: Török 3, Takács K. 2, Nemes 1, Szákovics 5, Nyári 5, Gönczöl 11, Pál Zs. 4