Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Serdülő, NB/I: Győzelem végig vezetve

Végig vezetve, magabiztos játékkal nyerte meg újabb élvonalbeli találkozóját a Swietelsky-Szombathelyi KKA serdülőcsapata.
Serdülő, NB/I: Győzelem végig vezetve

A közvetlen élmezőny üldözőjének számító Dorog érkezett vasárnap délután az egyetemi csarnokba. A vendégek eddig jól teljesítenek az idei kiírásban, így komoly mérkőzés várt a mieinkre. Az első játékrészben a szombathelyiek nyomban magukhoz ragadták a kezdeményezést, de a dorogiak ekkor még igyekeztek tartani a lépést az SZKKA együttesével.
A fordulást követően aztán Pődör Zoltán alakulata magasabb fokozatba kapcsolt, és szép lassan felőrölte ellenfelét. A hajrára így már nem maradtak izgalmak, a kérdés már csak az volt, hogy mekkora lesz a különbség a végelszámolásnál.
A dorogiak – hasonlóan a mieinkhez – a saját fiatal, 2002-es keretükre kívánják alapozni majd az első csapatukat. Sok tehetséges játékos alkotja együttesüket, így kimondottan értékesnek tekinthető a mieink győzelme.
Összességében végig vezetve, teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Swietelsky-Szombathelyi KKA serdülőcsapata. A két pont megszerzése egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Pődör Zoltán, a gárda edzője így értékelte a látottakat.
– Gratulálok a lányoknak, ma is nagyot küzdöttek. Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen erős, tehetséges csapat a Dorog. Fontos győzelmet arattunk, annak pedig különösen örülök, hogy a végén tekintélyes különbséggel nyertünk.

 

Swietelsky-SZKKA–Dorog  26–18  (13–11)

Swietelsky-SZKKA: Lőrincz Brigitta, Pődör Blanka 10, Horváth Anna 4, Győrffy Luca 3, Horváth Lilla 2, Sámson Petra, Tóth Nóri, Wágner Dóri, Baranyai Lara, Farkas Hanna, Farkas Nerina 6, Juhász Anna, Szekér Petra, Lakatos Lizett 1. Edző: Pődör Zoltán.