Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Serdülők, akik tehetségesek és kiválasztottak

Legjobb serdülő játékosaink közül Farkas Hanna, Farkas Nerina, Juhász Anna, Lakatos Lizett és Szekér Petra is jól szerepelt a keddi, vasvári kiválasztón, ahol ezúttal Györ-Moson-Sopron, Veszprém, Zala és Vas megyéből 22 tehetséges kézilabdázót mértek fel.
Serdülők, akik tehetségesek és kiválasztottak

A Magyar Kézilabda Szövetség 2015-től vezette be a serdülő válogatott kiválasztó rendszerét, először a 2002-ben született lányokat mérték fel, idén pedig már a 2004/2005-ös korosztály legtehetségesebb lányait tesztelik.
A szövetség kiválasztásért felelős munkacsoportja az ősz folyamán kezdte el a 2004-2005-ben született lányok kiválasztását. Első lépésként, kizárólag a sportszervezetek, edzők tettek javaslatot a kiválasztásban résztvevő mintegy 2000 sportolóra, akiket képességeik alapján szakmai felelősséggel ajánlani tudtak a korosztályos nemzeti válogatottba. Aztán a következő körben, a kritériumoknak (hogyan csinálja a cselt, milyen a sebessége, stb.) megfelelő gyerekeket mérték fel.

Ahogy azt korábban már megírtuk, a zalaszentgróti kiválasztón Farkas Nerina, Farkas Hanna, Lakatos Lizett, Varga Vanessza, Szekér Petra és Juhász Anna személyében hat akadémista lány is részt vett. 
A csajok remekeltek, így a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia növendékei közül öten – Farkas Hanna, Farkas Nerina, Juhász Anna, Lakatos Lizett és Szekér Petra – is részesei lehettek a március 13-i, Vasváron megrendezett regionális megmérettetésnek. 

A Györ-Moson-Sopron, Veszprém, Zala és Vas megyéből érkezett 22 tehetséges kézilabdázó közül az SZKKA 5 tehetsége képviselte Szombathely városát. A lányok ragyogóan teljesítettek, így reménykedve várhatják a folytatást. Kedvező hír, hogy a későbbiekben Varga Vanesszának is lesz még esélye csatlakozni a legjobbakhoz – értékelte a mai kiválasztót Pődör Zoltán, klubunk ügyvezető elnöke. 

A 2004/2005-ös generáció kiválasztási folyamata egyébként 2018 őszére fejeződik be, erre az időszakra alakul ki az a 40 plusz 20 fős keret, amely a későbbiekben a serdülő válogatottat alkotja majd. Érdekesség, hogy a jelenlegi serdülő válogatott keret tagja klubunk két kiválósága, Horváth Anna és Pődör Blanka is, de klubvezetőnk reményei szerint a jövőbeli nemzeti serdülő csapatnak is lesznek majd szép számmal akadémista növendékei.

Megtudtuk, hogy még egy behívás lesz és a következő körben, ahol 50-60 főre szűkítik a keretet. Akiket majd nyáron behívnak, azokat Budapesten laboratóriumi terheléses vizsgálat és további felmérések várnak, majd kialakul az új serdülő válogatott, és bízunk benne, hogy több SZKKA-s is ott lesz majd a bő keretben. Ők majd kéthavonta edzőtáboroznak, ahol taktikailag és technikailag is fejlesztik majd a lányokat. A 2004-2005-ben született lányok 25 fős kerettel készülnek majd.  


 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK